HomeBoganmeldelser Echo Ridge af Karen M. McManus

Echo Ridge af Karen M. McManus

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Echo Ridge

Karen M. McManus debuterede i 2017 med bogen En af os lyver, der bl.a. blev nomineret til Goodreads Choice Awards for Best young adult fiction. Nu er hun aktuelt med sin nyeste bog, Echo Ridge, om tvillingerne Ellery og Ezra.

Handlingen

Da Sadie skal på afvænning, må hendes tvillinger, Ellery og Ezra, tage til byen Echo Ridge og bo hos deres mormor. De har hørt meget om byen, men har aldrig været der før – Sadie har ikke gode minder fra den by, hvor hendes tvillingesøster forsvandt. Og byen kom igen på landkortet fem år tidligere, da endnu en ung pige forsvandt.

For Ellery, der er stor fan er True Crime, er opholdet en oplagt mulighed for at afsløre hvad der egentligt skete med hendes moster – men allerede på vej ind til byen finder familien endnu et offer: den populære lærer Jason Bowman findes død på vejen. Og den velkomst er bare begyndelsen, for byen er indhyldet i hemmeligheder og tidligere tragedier mærker stadig byens indbyggere.

Da skoleårets begyndelse nærmer sig, dukker de første trusler op: morderen er tilbage, og specielt kandidaterne til årets dronning er i fare. Men hvem har nomineret Ellery? En lille by kan indeholde store hemmeligheder – og hemmeligheder kan være farlige (specielt hvis man deler dem). Og når man stiller spørgsmål, så får man svar – men nogle svar ville man måske helst have undværet…

Fright Farms succes er baseret på hvor meget folk elsker at blive skræmt i et kontrolleret miljø. Der er noget dybt tilfredsstillende over at konfrontere et monster og undslippe uden skader.

Rigtigt monstre er slet ikke sådan: de slipper dig ikke.

Bedømmelsen

Jeg indrømmer: Jeg havde ingen anelse om hvem Karen M. McManus var, før jeg kastede mig over bogen. Og derfor troede jeg faktisk også det var en thriller jeg kastede mig over, men allerede fra begyndelsen udstrålede bogen en tydelig YA vibe. Og det fungerede bare! Jeg var opslugt fra begyndelsen

Karaktererne var fantastiske. Komplekse, realistiske og med flere dimensioner fik karaktererne lov til at udfolde og udvikle sig med næsten lige så stor vægt som plottet. Både Ellery og Malcolm var underlagt tidligere tiders hændelser, og det påvirkede deres handlinger på en interessant måde. Det eneste jeg savnede var at høre mere til Ezra, som gerne må dukke op i en senere bog.

Den lille by i Vermont fungerede perfekt som ramme for mysteriet. Alle indbyggere havde hemmeligheder, hvilket gjorde ”hvem gjorde det” aspektet meget mere levende. Konstant skiftede jeg mening om den skyldige – uden på noget tidspunkt at ramme rigtigt. Plottet var velgennemtænkt og perfekt udført.

Bogen prøver ikke at udgive sig for noget den ikke er. En skøn balance mellem teenage tv-show (tænk Riverdale eller Pretty Little Liars) og et mysterium. Der er løbende smidt små henvisninger til tv-shows ind i dialogen, og med en god historiefortælling og skarpt skåret sprog, så er der tale om en rigtigt god læseoplevelse. Og den der allersidste sætning: OMG!

Ellery

Forfattere: Karen M. McManus

Udgivet: 2019
Forlag: CarlsenPuls
Sidetal: 368

Leave a Reply