HomeBoganmeldelser Elins død af Sara Blædel (Louise Rick #12)

Elins død af Sara Blædel (Louise Rick #12)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Skyld og ansvar

Elins død er tolvte bind i Sara Blædels populære Louise Rick serie. Fortællingen i dette bind er inspireret af den voldsomme ulykke, der fandt sted på Haderslev Dam i 1959 – hvor 57 mennesker omkom i en voldsom brandulykke.

Forlagets beskrivelse:

En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten,. Mystiske omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance. Ind kommer Louise Rick og den nye rejseenhed, P13.

Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik, og mens hun går og pakker ud i sin nye lejlighed, får hun besøg af politiet, som fortæller hende, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår sin mors ting, finder hun ud af, at hendes familie ikke helt er, som hun hele livet har troet.

Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla, som er chokeret og i sorg, personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget og måske hænger sammen med Camillas families hemmeligheder.

Elins død er en historie om at svigte og tilgive. Om skyld og ansvar. Og om, hvor meget man vil gøre for at holde fast på, hvad man har, og derved mister det hele…

Bedømmelsen:

Elins død er en længe ventet bog. Og når man venter på noget længe, så kan ens forventninger sagtens skrue sig i vejret – og måske var det derfor, at Elins død ikke helt levede op til mine forventninger.

Bogen har meget fokus på Camilla og Louises personlige forhold, og selvom om dette ikke nødvendigvis er en dårlig ting, så overskyggede det hele den efterforskningsmæssige del af bogens handling. Dog ser man også her, at Sara besidder en helt perfekt evne til at formidle karakterernes følelser på en meget levende og realistisk måde.

Plottet fremstår velgennemtænkt, og Sara formår igen at tviste sin handling i helt uventede retninger. Hun leger med læsernes virkelighedsopfattelse, og vender ofte tingene helt på hovedet. Det var dog absolut under bogens efterforskningsmæssige scener, at Sara fik mig til at sidde klistret til siderne. Her fandt jeg den fremgang i spænding, som jeg specielt savnede i de afsnit der omhandlede Camilla.

Som vanligt kan der ikke sættes en finger på Saras research – den er tydeligt grundigt og vel indarbejdet i fortællingen. Mens Sara, som man piller et løg, afslører flere og flere lag i historien, formår hun også at fremhæve vigtige temaer som hævn, svigt og hemmeligheder.

Elins død er absolut interessant læsning, men levede ikke helt op til det jeg forventer af en krimi.

Elins død

Forfatter: Sara Blædel

Udgivet: 2022
Sidetal: 352

Leave a Reply