HomeBoganmeldelser En enlig Lærke af Louise Roholte

En enlig Lærke af Louise Roholte

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Romantisk krimi

En enlig Lærke er skrevet af Louise Roholte.  Louise er bachelor i engelsk og kommunikation, for hun vidste, at hun ville lave noget med ord. Det blev dog først klart, hvad det skulle være, da hun begyndte at skrive fiktion i 2008, og det har hun levet af lige siden. I 2010 fik hun udgivet sin første bog. To år senere kom bog nummer to, og hun havde udgivet tyve bøger for børn og unge, inden hun også kastede sig over skønlitteratur for voksne.

Forlagets beskrivelse:

Den tidligere journalist, Lærke, er fraskilt med tvillinger i en 10/4-ordning, og hun arbejder i et bageri på deltid, mens hun redigerer tekster for et ugeblad om aftenen. Ved et tilfælde finder hun ud af, at eksmanden har fået en kæreste, som børnene allerede har mødt flere gange. Det får en masse grimme følelser til at vælde op i hende, for hun ønsker jo også at finde kærligheden igen, men hvordan skal hun få tid til det, når hun bruger alle sine vågne timer på at arbejde eller være sammen med børnene? Samtidig bliver hun bekendt med en række voldsomme indbrud og afpresningssager, som rammer hendes omgangskreds, og pludselig bliver hun også selv truet og får besked på, at hun skal blande sig udenom. Spørgsmålet er bare, hvad det er, hun skal lade være med at blande sig i?

Bedømmelsen:

En enlig Lærke kan ved første øjekast virke som et letlæst bog. Og det er den sådan set også, men under den søde overflade findes en masse relevante og universelle emner. Bristede håb og drømme, kampen om at få hverdagen og økonomien til at hænge sammen. Og hvordan man kommer videre og lærer at agere i et helt nyt liv (som ikke ligefrem bliver bedre, når nu eks’en har fundet en ny kæreste, som børnene selvfølgelig er faldet for).

Bogens handling og karakterer fremstår meget realistisk og troværdigt. Gemt blandt bogens mere alvorlige emner flød et understrøm af ganske underholdende humor. Specielt kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet over henvisningen til nutidens krænkelsesparathed, hvor en drengs overkåde råb ud af et bilvindue pludseligt er en form for hate crime og meldes til politiet. (og jeg elsker den måde Lærke bare tæller minutter til den irriterende knægt skal hjem igen).

Bogen blander hverdagslivet med en snert af krimi. Krimiplottet er ikke det mest hæsblæsende eller dramatiske, men det passer perfekt til bogens undertitel: Romantisk krimi. Og så passer udviklingen perfekt til den beskrivelse bogen giver af Lærkes hus: alt ser ved første blik pænt og præsentabelt ud – men intet tåler et nærmere eftersyn.

Lærke får måske intetanende rodet sig ud i situationer der kan have fatale konsekvenser – men hun kommer også endeligt ind på en vej, der kan erstattes fortidens bristede drømme med noget nyt. Nogle gange viser den nye vej sig på helt uventede måder.

En anbefalelsesværdig bog.

( Og Remmie – elskede ham :-))

En enlig Lærke

Forfatter: Louise Roholte

Udgivet: 2021
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 168

Leave a Reply