HomeBoganmeldelser Er her nogen af Lotte Elmann Wegner – konkurrence

Er her nogen af Lotte Elmann Wegner – konkurrence

Comments : 6 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

En rejse ind i sindets mørke afkroge
Vibe Engberg er hovedperson i denne debut fra Lotte Elmann Wegner – men vejen til forfattertitlen har været lang. Lotte har været forbi både procesoptimering, fødevareindustrien og den farmaceutiske branche, men lysten til at skrive har altid været der.  Efter optagelse på Writers Academy og læring derfra, blev Lottes manuskript fanget af forlaget Turbine – og nu kan vi læsere nyde resultatet.

 

Handlingen

Vibe arbejder i sin mors antikvitetsbutik, hvor den ene dag tager den anden. Da vi møder hende, er hun meget præget af stedfaderens død og en opvækst, der ikke har været under de mest optimale forhold. Derudover optages hendes tanker af sagen om en ung pige, der er forsvundet fra sit arbejde – og den hovedmistænkte i sagen, der en dag dukker op i butikken.

Alt dette ændres dog den dag den karismatiske Andreas træder ind i butikken.  Endelig føler Vibe sig set, og de to indleder hurtigt et hæsblæsende forhold. Den noget ældre Andreas slår benene væk under Vibe og hendes mor, og snart flytter Vibe ind i Andreas’ designervilla.

Hurtigt går det dog op for Vibe, at Andreas har en skjult side. Det bliver sværere og sværere for Vibe at leve op til Andreas’ krav om perfektion, og langsomt nedbrydes hendes selvtillid til hun ikke er mere end en snoredukke i hans magt. Hvad der skulle have været en fantastisk eventyr er nu forvandlet til et grusomt mareridt, mens dens psykiske og fysiske vold eskalerer.

Sideløbende modtager Vibe mystiske beskeder med posten: Billeder og avisudklip, der henviser til sagen om den forsvundne Marie-Louise. Er der nogen der prøver at fortælle hende noget?

Bedømmelsen

Lotte har valgt et behandle et meget relevant emne, hvor handlingen for det meste kunne være taget direkte ud af virkeligheden. Det er lykkedes hendes at skabe en spændingsroman, der behandler konflikter mellem mennesker og hvor hurtigt man kan nedbryde et andet menneske fysisk og psykisk.

Bogen tager også stilling til en meget debatteret problemstilling om selvtægt. Som danskere er de fleste af os vel enige i, at landets love og regler skal overholdes. Men hvad sker der egentlig, hvis modparten ikke overholder spillereglerne? Hvor langt er vi villige til at gå, hvis en vi elsker er i fare?

Bogen svage punkt findes i den første tredjedel. Her fremstår Vibe ikke specielt nuanceret som karakter og man får en fornemmelse af, at for mange ting skal introduceres på for kort tid. Dermed kommer man ikke rigtigt i dybden med noget af det, og man sidder lidt forvirret tilbage. Men det ændrer sig dog, og da Vibes forhold til Andreas udvikler sig, viser bogen sin største force: beskrivelsen af Vibes tanker og følelser da volden eskalerer. Som læser overmandes man af Vibes angst og skam, hvilket løfter historien til et helt andet level. Stemningsbeskrivelserne var så gennemførte og sandsynlige, at de vækkede minder om den gamle Julia Roberts film I seng med fjenden –  og den var skræmmende.

Er her nogen? har en historie at fortælle og formår at sætte tanker i gang. Hvor meget skal vi se, før vi reagerer?

Forfatter: Lotte Elmann Wegner

Udgivet: 2018
Forlag: Turbine
Sidetal: 276
Konkurrence

Lotte Elmann Wegener har ikke kun sponsoreret mit anmeldereksemplar, men også et eksemplar som DU nu kan vinde 🙂

Vibe

Smid en kommentar til dette indlæg, og så er du med i konkurrencen. Konkurrencen løber til tirsdag den 3. april kl. 17.00, hvorefter vinderen får direkte besked.

Held & Lykke

6s COMMENTS

6 thoughts

 • Conni Jørgensen
  marts 31, 2018 at 6:40 pm

  Den lyder spændende.

 • Sabrina Larsen
  marts 31, 2018 at 7:15 pm

  Den vil jeg da gerne vinde

 • Lisbeth Maja Sørensen
  april 1, 2018 at 9:19 am

  Den lyder rigtig spændende.

 • Marianne Miller
  april 3, 2018 at 11:44 am

  Den vil jeg gerne vinde!

 • Lisa
  april 3, 2018 at 5:41 pm

  Wow, håber ikke jeg er for sent på den. Ville være skønt at vinde

 • Pingback: Livet du efterlod af Lotte Elmann Wegner - Cats, books and coffee

Leave a Reply