HomeBoganmeldelser Forbrydelsens eksistens af Sejrskild og Albrethsen

Forbrydelsens eksistens af Sejrskild og Albrethsen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

En stuntman, en saxofonist og en storbykrimi-serie

Forbrydelsens Eksistens er tredje del af Københavner-krimitrilogien om Bjørn, Ask og Donna. Serien af skarptskårne psykologiske thrillere, der udspiller sig i hjertet af København, kan læses uafhængigt af hinanden.

Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator på en lang række af Danmarks allerstørste film- og tv-produktioner. Han er endvidere klinisk psykolog. Anne Sejrskild er saxofonist og har spillet i utallige musikalske sammenhænge fra glad garagejazz til professionelt niveau. Hun er desuden cand. mag. og har en master i psykologi.

Tidligere er i serien udkommet Forbrydelsens kunst og Forbrydelsens skygge.

Forlagets beskrivelse:

Et bombeangreb på  Vor Frue Plads og opsigtsvækkende kidnapninger af fremtrædende religiøse overhoveder fra forskellige trosretninger rammer København. Kidnapperen er flygtet fra den lukkede psykiatriske afdeling og har en målrettet mission, som både involverer psykologiske forsøg og torturmetoder fra inkvisitionens tid.

Politibetjenten Bjørn er i eksistentiel psykisk krise efter datteren Julies død. Han overvejer at opgive politigerningen men drages alligevel mod kidnapningssagerne. Filminstruktøren Ask og saxofonisten Donna prøver at få samlivet til at spille, samtidig med at Donnas søn og Asks niece Dina står over for et af ungdommens eksistentielle valg, konfirmationen.

Tro og eksistens bliver for alle parter udfordret, og da kidnapperen kommer helt tæt på de tre venner, kastes Ask, Donna og Bjørn endnu en gang ind i et intenst drama på liv og død.

Bedømmelsen:

Forbrydelsens eksistens er en af de bøger, der med det samme kaster sin læser direkte ind i handlingen. En perfekt og relevant start, hvor vi (desværre lidt i tidens ånd) oplever et bombeangreb på Vor Frue Plads (det er altså liiige tæt nok på min adresse). Det gav dog den efterfølgende læsning en helt speciel dimension, at den foregik i et område jeg kendte. Prologen er virkeligt godt skrevet, så allerede der er man hooked.

Det er ikke en bog du bør starte på sent en hverdagsaften, for den er ikke sådan lige at lægge fra sig. Selvom sproget måske enkelte steder haster en smule bagefter, så er det ikke noget der kan hive bogens samlede karakter ned.

Der er tale om en psykologisk thriller og den betegnelse lever bogen til fulde op til. Men den har også noget udefinerbart andet, der næster spreder den ud over flere genre – det bliver den slet ikke dårligere af. Det er også givende for læsningen at den ikke hele tiden foregår i en hæsblæsende jagt, men også inddrager problemer fra den almindelige dagligdag – stadig dramatisk, men absolut på en helt anden måde.

Man kan tydeligt mærke at forfatternes uddannelse  i psykologi er anvendt under skrivningen. Noget af dette overføres rigtigt godt til bogens karakterer, der fremstår realistiske, nogle gange barske og nogle gange meget underholdende.

Jeg fandt bogen spændende, medrivende og meget opslugende. Jeg vil helt sikkert få fat i seriens første to bøger.

Forbrydelsens eksistens

Forfattere: Anne Sejrskild og Dennis Albrethsen

Udgivet: 2021
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 300

Leave a Reply