HomeBoganmeldelser Liget i boghandlen af Helen Cox (Kitt Hartley #2)

Liget i boghandlen af Helen Cox (Kitt Hartley #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Nye efterforskninger

Liget i boghandlen er anden bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. På dansk er tidligere udgivet (og anmeldt her) Dødbringende besked. Det er et glædeligt gensyn med Kitt Hartley – bibliotekar, Lady Grey tedrikkende, no-nonsens kvinde… og amatørdetektiv.

Forlagets beskrivelse:

Julen nærmer sig i York, men det ser ud til, at julehyggen ikke helt har indfundet sig endnu … Da kriminalassistent Charlotte Banks suspenderes fra politiet under mistanke for at have overfaldet en formodet indbrudstyv, nægter bibliotekar Kitt Hartley og hendes veninde, Evie Bowes, at tro, at Charlotte er skyldig. Hvem forsøger at hænge Charlotte op på overfaldet?

Da Charlottes chef, kriminalkommissær Malcolm Halloran, ikke er i stand til at hjælpe på grund af hendes suspendering, beslutter Evie at tage sagen i egen hånd. Det kræver ikke meget at få overtalt Kitt til at hjælpe hende, for det gælder Charlottes karriere, og der skal også findes manglende værdifulde bøger! Kitt og Evie efterforsker i et sammenspist fællesskab af boghandlere i York, og de kører på den mest sladderbefængte busrute i landet for at finde frem til sandheden bag indbruddet. Opdagelsen af et lig øger presset på Evie og Kitt. Og nu bliver sagen også personlig for Kitt. Kan de fange morderen i tide?

Bedømmelsen:

Liget i boghandlen er en hyggekrimi når de er bedst. I denne kolde og mørke tid, så er en Helen Cox bog den perfekte underholdning. Den er let, varm og letlæst. Men lad dig ikke snyde: når først du har åbnet bogen, så opsluges du hurtigt af fortællingen, og glemmer tid og sted.

Helen Cox har en glimrende evne til at skabe historier fyldt med naturlig charme, et velskrevet (og excentrisk) persongalleri og et solidt mysterium. Hun leverer tvist efter tvist der løbende fører læserne i en helt ny retning. Helen ved helt sikkert, hvordan hun fanger din opmærksomhed fra starten, og hun bevarer den opmærksomhed gennem hele historien. Jeg følte oprigtigt, at jeg var lige ved Kitts side og hjalp hende med at løse sagen, og det er alt sammen takket være Helens meget levende og realistiske beskrivelser.

At Kitt Hartley og hendes veninde Evie Bowes ikke er underlagt samme regler og restriktioner som politiet gør, at de kan bruge mere…alternative…metoder til at komme til bunds i sagen. Hurtigt er de involveret i en spændende efterforskning der bringer dem ind i den historiefyldte, men også skyggefulde, verden der er Yorks boghandlersamfund.

Det giver en helt speciel dimension til historien at detektiv Halloran ikke selv er i stand til at deltage i efterforskningen. Hans frustration mærkes tydeligt, og han er absolut ikke vant til at skulle se til fra sidelinjen. Derudover var miljøet med Yorks fantastiske julelandskab bare med til at hæve fortællingens realistiske karakter.

Jeg nød at læse Liget i boghandlen, og jeg vil klart anbefale denne serie til andre elskere af hyggekrimier. Hvis du elsker politiprocedurer og detektivfiktion med en smag af romantik, så tjek bestemt denne serie ud.

Liget i boghandlen

Forfatter: Helen Cox

Oversættere: Kamilla Pontoppidan Haderup
Udgivet: 2021
Sidetal: 324

Leave a Reply