HomeBlog Forslag til regnvejrsdage

Forslag til regnvejrsdage

Posted in : Blog on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Forslag til regnvejrsdage kan vist desværre være nyttigt, hvis man har ferie lige nu – for det er da ikke ligefrem solskoldning vi skal frygte i Danmark. Derfor har jeg sammensat denne lille læseguide, til dig der mangler en god bog at fordrive regnvejrsdagene med. Find tæppet frem, hæld kaffe eller te i koppen, og forsvind ind i bøgernes verden.

Krimi:

Lars Kepler: Kaninjægeren

“I KANINJÆGEREN møder vi Joona Linna, efter at han var været i et højsikret fængsel i to år. Han bliver ført derfra, så han kan deltage i et hemmeligt møde. Politiet har brug for Joona Linnas hjælp. Han skal hjælpe med at sætte en stopper for den gådefulde morder, der går under navnet Kaninjægeren. Den eneste sammenhæng, de kan finde mellem morderens ofre, er, at de alle har hørt et rim om kaniner fra et barn, inden morderen finder dem.

Tv-kokken Rex Müller havner tilfældigt lige midt i de grusomme begivenheder. Det er første gang, at han skal være alene med sin søn, men de tre uger, som skulle have være afslappende og rare, bliver hurtigt til et mareridt og en skræmmende kamp for overlevelse.

I al hemmelighed er Joona Linna og Saga Bauer nødsaget til at arbejde sammen og stoppe Kaninjægeren, inden det er for sent.”

Har du ikke før læst Lars Keplers bøger om kriminalkommissær Joona Linna, kan du begynde med bind 1: Hypnotisøren.

Jesper Stein: Papa

“Bogen PAPA er en rå krimi fra Jesper Steins hånd, som handler om at flygte fra sig selv og blive en anden. Om umulig kærlighed. Og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser.

Den albanske mafiahåndlanger Bashkim mødes med en frygtindgydende dansk gangster på et hotel i Berlin. Der handles narko og en ny handel med store mængder våben aftales – med den russiske mafiaboss Papa som sælger og colombianske FARC som køber.

På samme tid tømmes 143 bankbokse i en kælder ved Nørreport i København. Vicepolitikommissær Vicki Thomsen står for opklaring af sagen, men hendes midaldrende mandlige kolleger i Røveri modarbejder hende. Men hvad indeholdt boksene? Snart viser der sig en forbindelse til russiske kriminelle.

Axel Steen, Vicki Thomsens tidligere kollega, har fået nyt job som undercover-agent i PET. Det har ført ham til Amsterdam, hvor kriminelle miljøer skal infiltreres. Axel Steen er den fødte agent, men en ny opgave viser sig at blive den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han indtil nu har været involveret i! “

Papa er femte bind i Jesper Steins serie om vicekriminalkommissær Axel Steen. Første bind udkom i 2012 under navnet Uro.

Læser du ikke normalt krimier, og vil bare have noget let at kaste dig over, kan alt af Sara Blædel og Camilla Läckberg anbefales. Dennis Jürgensen (som nogle af os måske husker fra barndommen) har også ramt plet med sine Roland Triel bøger – den første hedder Løbende tjener.

Historisk fiction:

Daisy Goodwin: Victoria

“VICTORIA er en historisk roman om den unge dronnings tidlige år.

I 1837, mindre end en måned efter sin 18 års fødselsdag, blev den spinkle, overbeskyttede pige Alexandria Victoria dronning af Storbritannien og Irland. Mange mente, det var absurd – Alexandrina var altid blevet styret med hård hånd af sin mor og husstand og måtte da være for ordinær til at sidde på tronen.

Men fra det øjeblik William IV dør, overrasker den unge dronning alle: Hun dropper navnet Alexandria, som hun hader og bibeholder Victoria og insisterer for første gang i sit liv på at sove i et andet rum end sin mor samt at mødes med sine ministre alene.

Lord Melbourne, som var en af Victorias ministre, blev hendes private sekretær. Han kunne muligvis være blevet til mere end dette, men alle argumenterede for, at hun var bestemt til at gifte sig med sin fætter, Prins Albert af Sachsen-Coburg og Gotha. Men Victoria, som havde mødt Albert, da de var børn, syntes han var stiv og kritisk og den sidste mand i verden, hun ønskede at gifte sig med.”

Meget velskrevet roman, der dog nok ikke vækker interesse, hvis du har set serien Victoria på DR – serien er nemlig bygget på denne bog, og de ligger ret tæt op ad hinanden.

Kristin Hannah: Nattergalen

“Et gribende portræt af to søstre i det besatte Frankrig under 2. verdenskrig og de ofre, de er villige til at bringe for deres land og dem, de elsker.I den lille franske by Carriveau i året 1939 er Vianne Mauriac alene tilbage med sin datter Sophie, efter at hendes mand, Antoine, er taget til fronten. Da tyskerne besætter store dele af landet, må Vianne vælge imellem at opgive deres lille hus eller have en tysk kaptajn indkvarteret. Og det er bare det første af en række svære valg, hun må træffe for at beskytte sig selv og sin datter, mens hun venter på nyt om Antoine.Viannes lillesøster Isabelle er hos deres far i Paris, da tyskerne invaderer byen. Sammen med tusindvis af andre parisere forlader hun byen og drager til fods mod Carriveau. På vejen oplever hun krigens gru på nærmeste hold og møder en ung modstandsmand, som hun forelsker sig hovedløst i. Men da han svigter hende, må hun blive hos Isabelle i Carriveau, hvor hun involverer sig i modstandskampen og gang på gang sætter livet på spil for at redde andre og for et frit Frankrig.”

En femstjernet læseoplevelse.

Er du til god, velskrevet historisk fiktion, og har interesse i Tudor tiden, kan alt af Philippa Gregory anbefales.

Fantasy:

George R.R. Martin: Kampen om Tronen

“For lang tid siden, i tidernes morgen, bragte en overnaturlig begivenhed uorden i årstiderne. I et land, hvor somrene kan vare flere årtier og vintrene en menneskealder, er der uro i luften. Kulden er på vej tilbage, og i den store iskolde vildmark nord for Vinterborg er skumle kræfter ved at samle sig på den anden side af Muren, der beskytter kongeriget.

Begivenhederne udspiller sig skiftevis i et goldt land med kulde og i et sommervarmt rige med overflod. Det er en fortælling om lorder og ladyer, soldater og troldmænd, snigmordere og bastarder, hvis veje krydses i en tid med grumme varsler. Der optræder en gådefuld krigerbande med sværd, der ikke er menneskeskabte, en stamme af barbariske vildlinge, der driver mænd til vanvid, en brutal ung drageprins, der sælger sin søster for at genvinde sin tabte trone, et barn, der rammes af en ulykke og svæver mellem liv og død, og en beslutsom kvinde, der begiver sig ud på en farefuld rejse for at beskytte alt det, hun har kært. I en broget verden med hemmelige planer og modplaner, tragedie og forræderi, sejr og nederlag, forbundsfæller og fjender er Starkernes skæbne uvis, efterhånden som begge sider bestræber sig på at vinde sejr i den farligste kamp: kampen om tronen.

KAMPEN OM TRONEN er uforlignelig, hvad angår både spændvidde og udførelse, en læselimousine af de dejligt lange, som fanger læseren fra de første sider, fastholder ham og ender med at give ham lyst til at læse mere.”

Kampen om Tronen er første bind i den fantastiske serie A song of Ice and Fire. Og har du ikke hørt om denne, så har du sikkert hørt eller set TV serien Game of Thrones, der (mere eller mindre løseligt) er baseret på bøgerne. Fantastisk serie, der absolut er i samme liga som Hobitten og Ringenes herre. (Er du til at læse på engelsk, anbefales dette absolut til denne serie).

Philip Pullman: Det gyldne kompas

“Det gyldne kompas er første bind i Phillip Pullmans storslåede fantasytrilogi om den nysgerrige og handlekraftige pige Lyra.

11-årige Lyra bor i en verden, der eksisterer parallelt med vores, men hvor mennesker sjæle har form af dyr. Den forældreløse Lyra vokser op på Jordan-kollegiet i Oxford, hvor hun bruges sin tid på at stikke af fra undervisning og at lege med sin bedste ven Roger. Flere og flere børn forsvinder rundt omkring, men det bliver først virkeligt, da Roger en dag bliver kidnappet. Fast besluttet på at redde Roger kommer Lyra på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, der måske har noget at gøre med hendes onkel Lord Asriels arktiske ekspedition. “Det gyldne kompas” er en magisk fortælling, hvor Lyra bevæger sig i Lord Asriels fodspor mod nord, hvor panserbjørnene bog og hvor heksene flyver gennem den iskolde luft.”

Charlaine Harris og hendes True Blood serie er måske hvad nogle ville kalde “trashy”, men de er altså ganske underholdende. De seneste år er der gudskelov sket en udvikling i dansk fantasy, og mange af de nyere udgivelser henvender sig til voksne. Her kan eks. Malene Sølvsten anbefales.

Chick-lit:

Udover krimier, er chick-lit nok min absolutte yndlingsgenre om sommeren – og selvom jeg foretrækker at læse dem på en strand, med vand og kolde drinks i nærheden, så holder de nu alligevel også i regnvejr.

Marian Keyes: Sushi for begyndere

“Marian Keyes er en irsk forfatter og en af de mest populære chick lit-forfattere. I sine romaner skriver om komplekse problemer i både irske, engelske og amerikanske kvinders liv, og i alle bøgerne drejer handlingen sig om kærlighed, humor og personlige problemer.

I Sushi for begyndere bliver modebladsredaktøren, Lisa Edwards,  sendt fra London til Dublin for at starte et blad. Selvom det umiddelbart ikke er det, hun har mest lyst til, så tager hun udfordringen op. For er der noget, hun ikke siger nej til, så er det udfordringer.

Sushi for begyndere er en morsom bog om yngre kvinders op- og nedture og kampe med mænd, karriere og livet.”

Marian Keyes er, i mine øjne, chick-lit dronning, og jeg kan stærkt anbefale alle hendes bøger.

Sophie Kinsella: En shopaholics hemmelige verden

“Rebecca Bloomwood er journalist og ansat ved et økonomisk tidsskrift. Hun tilbringer sin arbejdstid med at fortælle andre, hvordan de skal håndtere deres finanser. Sin fritid? Den tilbringer hun med at shoppe. Og vi taler ikke blot om shopping til husbehov. Nej, Rebecca shopper i gennemHun ved godt at hendes forbrug er ALT for stort, og hun prøver både at holde det nede og øge sin indtægt, men lige meget hjælper det, og i mellemtiden håber rykkerbrevene fra banken sig op. Måske hjælper det at købe en eller anden lille ting … bare en lille en …

Men trøsten er kortvarig, og da selv de vildeste drømme om, hvordan det hele nok løser sig, ikke længere kan fortrænge virkelighedens vrede bankrådgivere, går det op for Rebecca, at hun er nødt til at tage både sig selv og sin situation alvorligt”

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med Shopoholic verdenen, men hvis ikke, kan jeg kun anbefale dig at starte. De er vidunderligt underholdende og til tider tåkrummende, når Rebecca skal rede sig ud af sine vanskeligheder.

Det var mine læseforslag til regnvejrsdage – mangler du forslag i andre genrer, er du velkommen til at kontakte mig – så finder jeg nogle bud til dig :-).

 

Leave a Reply