HomeBoganmeldelser Blodmåne af Katrine Engberg

Blodmåne af Katrine Engberg

Comments : 4 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Blodmåne af Katrine Engberg er en meget værdig efterfølger

Da Jeppe Kørner vender hjem fra en lang ferie, er det med fornyet energi og livsmod i bagagen. Dette ændres dog hurtigt, da liget af en jetset deltager i den københavnske modeuge findes død i Ørstedsparken. Omstændighederne er dramatiske, og valget af mordvåben er spektakulært – endnu engang må Jeppe og hans faste team af efterforskere forenes om jagten på en morder. Da endnu en kendt fra modeverdenen forgiftes dagen efter, tyder noget på at der er en seriemorder på spil.

Blodmåne byder også på et gensyn med Esther de Laurenti og hendes logerende Gregers. Hvordan Gregers’ vane med at høre Mads og Monopolet får sat gang i Esthers efterforskningsnæse, og hvordan hun via dette rodes grundigt ind i efterforskningen – det må I læse bogen for at få afsløret.

Også i dette bind er der store udfordringer for Jeppe Kørner: Det er ikke nemt at være efterforskningsleder i en sag, hvor alle spor peger på Jeppes nærmeste ven, Johannes, som den hovedmistænkte.  Samtidigt skal Jeppe finde tid til sin nye, unge kæreste, gennemskue hvad der egentlig er galt med hans faste makker Anette, og forholde sig til et noget tættere forhold til en kollega.

Hvor Katrine Engbergs debutroman, Krokodillevogteren, tog os bag scenen på Det Kongelige Teater, er det denne gang modeugen og Botanisk Have der danner den overordnede ramme for handlingen. Endnu en gang er steds- og karakterbeskrivelser flydende og velbeskrevede, ligesom plottet er virkeligt stærkt skruet sammen – og ikke sådan lige lader sig gennemskue.

Krokodillevogteren var god, men Blodmåne er endnu bedre og bærer præg af en forfatter der tydeligt har udviklet sig og vokset med opgaven. Katrine Engbergs kommende bøger har en fast plads på min læseliste, og Blodmåne får 4 stjerner herfra.

P.S.: Du har ret Katrine: Der kan altså blive bidende koldt om vinteren på Københavns Politigård 🙂

Forfatter:  Katrine Engberg

Udgivet: 2017

Forlag: People’s Press

Sidetal: 367

4s COMMENTS

4 thoughts

Leave a Reply