HomeBoganmeldelser Fortabt af Linda Castillo (Kate Burkholder #13)

Fortabt af Linda Castillo (Kate Burkholder #13)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Møde med djævlen

Fortabt er ikke mindre end trettende bind i Linda Castillos fantastiske serie om politichef Kate Burkholder, og hendes arbejde i den lille by Painter’s Mill.

Forlagets beskrivelse:

Linda Castillo mister aldrig pusten. Med trettende bind i serien om Kate Burkholder beviser hun endnu en gang, at hun har en mesterlig indsigt i udkantens dramaer.

Politichefen Kate Burkholder er i chok. En ung kvinde findes brutalt myrdet på et rodet motelværelse. Kate genkender offeret som Rachael Schwartz.  Den charmerende, men hårdt plagede pige, som forlod Amish samfundet for mange år siden. Hvorfor var hun tilbage i byen? Og hvem myrdede hende?

Kate husker Rachael som den eneste pige, der var lige så dårlig til at være Amish, som Kate selv. Men jo mere kendskab Kate får til Rachaels liv, des mere overbevises hun om, at hun levede op til sit tvivlsomme ry. Som barn var Rachael en provokatør og regelbryder, hvis beslutning om at forlade amish-samfundet knuste hendes forældre og bedste ven. Hendes grænsesøgende livsstil skaffede hende masser af kærlighed, men også mange fjender.

Efterhånden som sagen intensiveres, og gamle hemmeligheder kommer for en dag, hjemsøges Painter’s Mill igen af den koldblodige morder. Nogen vil gøre alt, for at mysteriet om Rachaels fortid ikke kommer frem i lyset, og da morderen slår til igen, er offeret en, der står Kate meget nær.

Bedømmelsen:

Fortabt er en af de bøger, hvor man prøver at nedjustere sine forventninger inden læsningen. Jeg elsker Linda Castillos bøger, men når man kommer så langt hen i en serie, så er der altid en mulighed for, at forfatteren ikke længere kan bidrage med noget nyt til historien. Heldigvis gik det ikke sådan her.

Alle Linda Castillos bøger starter med et brag, og denne er ingen undtagelse. Et koldblodigt mord åbner fortællingen, og så er vi ellers i gang. At Kate genkender offeret er en glimrende detalje, og det giver Kate mulighed for endnu en gang at bruge sine evner som tidligere Amish.

Persongalleriet er, som altid, meget velbeskrevet og farverigt. Kate og hendes hold byder på fantastiske karakterer – alle meget beskyttende overfor deres chef, og alle betragtet med respekt og værdsættelse fra Kate.

Det var fascinerende at opleve de forskellige reaktioner på Rachels hjemvenden til sin barndoms by. Rachel var kendt for ikke at ville underkaste sig de lokale Amish regler, og hun efterlod endda byen med udgivelsen af en skandaløs bog. Både under hendes opvækst og efter hendes flugt væk fra byen, lykkedes det Rachel at skaffe sig mange fjender. Er det mon en af dem, der har valgt at tage hendes liv?

Der er visse lighedstegn mellem Kate og Rachel, og måske er dette netop dette der ryster Kate mere end normalt. Hun må igen håndtere minder om sin egen fortid, og hendes liste over mulige mistænke er chokerende – selv for en erfaren politichef. Og da hun pludseligt også skal fokusere på en sag i hendes egen enhed, må hun sætte alle kræfter ind.

En af de ting der altid har fascineret mig ved denne serie er, at Linda Castillo hver gang lærer læserne om nye facetter og skikke i Amish miljøet. Hendes opklaringsarbejde besværes tit at Amish folkets modvilje mod ikke kun politiet men også ”englænderne”. De foretrækker at holde deres hemmeligheder for sig selv, også når det handler om mord.

En medrivende og, til tider, chokerende tilføjelse til Kate Burkholder sagaen.

Fortabt

Forfatter: Linda Castillo

Udgivet: 2022
Forlag: Hr. Ferdinand (en del af Politikens Forlag)
Sidetal: 345

Leave a Reply