HomeBoganmeldelser Hverdagsmeditation af Karen Pallisgaard

Hverdagsmeditation af Karen Pallisgaard

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Opgør med Fear of missing out

Hverdagsmeditation er nyeste bog fra Karen Pallisgaard. Karen er uddannet journalist, coach samt yoga- og meditationslærer. Karen har efterhånden specialiseret sig i sundhed, psykologi og selvudvikling – og nu er hun klar til at lære os alle sammen hvordan vi kan træne os selv til at slappe af, geare ned og mærke os selv.

Hvorfor har vi behov for meditation

Vi lever i en tid, hvor det næsten er blevet en sport at have travlt. Din kalender skal helst være fyldt, du skal løbe rundt på jobbet (når du altså ikke lige løber en marathon – eller det er måske allerede so last year). Du skal på diverse sociale medier altid fremstå som værende perfekt og have det perfekte liv – rejser til eksotiske steder med de perfekte børn, maden der selvfølgelig laves fra bunden af biodynamiske og selvhøstede råvarer osv.

Virkeligheden er bare, at der er flere og flere mennesker der går ned med stress eller rammes af depressioner. Jeg ved det, for jeg er en af dem. Er det på tide med et opgør med tidens tendenser. Er vi lige nu grundet Covid-19 ved at indse, at de ting der virkeligt betyder noget måske slet ikke er dem vi jagtede? Eller er vi lige nu konfronteret med vores inderste tanker, fordi vi ikke længere kan flygte ud i samfundet?

Forlagets beskrivelse

I “Hverdagsmeditation” viser Karen Pallisgaard, hvordan du i en hektisk og travl hverdag kan finde øjeblikke af ro og nærvær gennem meditation.

Vores moderne hverdag er hektisk, fyldt med støj og tusindvis af gøremål. Men gennem meditation kan du opnå større indre balance og ro med mere overskud og energi. Og heldigvis kan vi alle meditere! Det kræver kun et fokus på åndedrag. I denne bog deler Karen Pallisgaard sine enkle råd og teknikker til, hvordan meditation kan indgå i løbet af vores travle dage.

“Hverdagsmeditation” er ikke højtravende spiritualitet, men konkrete meditative øvelser alle kan lave, og som giver mindre stress, angst og depression og mere livsglæde og fokus.

Bedømmelsen

I Hverdagsmeditation får du en bog, der taler til sine læsere lige der hvor de er. Det er dejligt befriende at finde en bog, der med sin uhøjtidelighed og ligefremme tone gør de første spæde meditationsforsøg meget tilgængelige.

Ifølge forskningen skulle meditation kunne mindske stress og depression, ligesom du kan ende med mere energi og bedre humør. Men er man i forvejen i en presset situation, så kan det være svært at overskue de mange tilbud, metoder og teknikker der efterhånden præsenteres i ethvert blad med respekt for sig selv. Og her er Karens bog perfekt, og titlen er yderst velvalgt – her er hverken behov for at rejse til Nepal eller gå i kloster for at finde den indre ro – du kan finde den lige her i hverdagen.

I bogen finder du en udførlig ti-trins guide til at komme i gang. Formuleret i et sprog, der passer perfekt til alle os nybegyndere, der efterhånden har hørt meget om det der meditation men aldrig lige er kommet i gang (vi havde ikke lige tiden, vi skulle lige…). Det skader ingen at prøve, for tænkt hvis vi alle sammen kunne få en bedre hverdag med øget trivsel.

P.S.: Måske har du lige nu ikke tid til at læse bøger, eller måske har du en anden foretrukken indlæringsstil. På nettet kan du finde både podcasts og guidede meditationer fra Karen – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang 🙂

Forfatter: Karen Pallisgaard

Udgivet: 2020
Sidetal: 222

Leave a Reply