HomeBlog Inspiration til julegaver – og de bedste bogkonkurrencer

Inspiration til julegaver – og de bedste bogkonkurrencer

Posted in : Blog on by : Lotte Tags: , , , , ,

Inspiration til julegaver – og de bedste bogkonkurrencer

Du kender det sikker godt – dem der svarer ”bare en god bog”, når man spørger om deres julegaveønsker. Det kan være en jungle at finde rundt i udvalget, så her får du Cats, books and Coffees inspiration til de hårde pakker. Sidst i indlægget kan du finde links til de mange skønne bloggere, der afholder advents- eller julekalender med en masse skønne bogpakker.

Krimi/thriller/spænding

Her kan du vælge at gå den ”klassiske” vej med nogle af tidens mest populære bestsellers: Sara Blædels Den tavse enke (Louise Rick#11), Camilla Läckbergs Vinger af sølv (Fayes hævn #2) eller Michael Katz Krefeld (årets forfatter 2020) Nattens udyr (Cecilie Mars #2)

Du kan også vælge at gå efter nogle af de fantastiske forfatteren der er gået lidt under radaren. Her anbefales speciel Arne Woythal, Marianne Monteau, Johan Ottosen samt Morten og Søren Ellemose.

Er modtageren mere til ”hygge-krimier”, så går man aldrig galt med en Elly Griffiths eller Louise Penny.

Historie/historisk fiktion

En af årets store topsælgere er helt sikker Ken Folletts Aftentid og Morgengry, der er forgængeren til den fantastiske Jordens søjler. Lotte & Søren Hammer er nok mest kendt for deres krimiserie om Konrad Simonsen, men de har for nyligt kastet sig over en historisk serie, nemlig Venner og Fjender. Der er allerede udkommet 3 bind i serien, og den er virkeligt værd at læse. Er vikinger interessen, kan man se efter Jeanette Varbergs Viking.

Biografier

Her kommer man ikke uden om første bind af Obamas erindringer Et forjættet land. Et andet bud kunne være Jan Hedegaards Churchill eller Søren Kragh-Jacobsens Superbenzin & Kærlighed.

Er man til mere ”sladder” så kan Lady Colin Cambells Meghan og Harry være et god bud, og  i den mere underholdende genre Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof

Samfunds- og Faglitteratur

Der er udkommet en masse glimrende samfunds- og faglitteratur i år, men herfra anbefales Morten Münster Jytte vender tilbage, Henrik Thomsen & Ole Sønnichsen Det sidste gidsel eller Christian Ørsteds Fatale forandringer.

Feel good bøger

Nogle gange trænger man bare til at koble af med en underholdende og måske lidt romantisk bog. I denne genre kommer man næppe udenom Domenica de Rosa, Sarah Morgan,  Sophie Kinsella eller Marian Keyes. Alle skønne forfattere, der vil efterlade læserne med et smil på læben.

Ungdomsbøger

Årets topsælger bliver nok den nyeste tilføjelse til Twilight sagaen  Midnatssol af Stephenie Meyer. Andre gode bud er Suzanne Collins Sangfugle og slanger (The Hunger Games # 0) eller Tarans Matharus fantastiske serie med verdens mest nuttede dæmoner. Skal man lidt væk fra fantasy genren, er Sarah Engell og Sanne Munk Jensen: Tag gaden tilbage eller Susanne Foldbergs Selfie Simon nogle gode bud.

True crime

Endnu en genre der har vokset sig større og større, og en fascination hos læserne for at lære mere om kriminelle sager. Her anbefales Sygeplejersken af Kristian Corfixen (Nykøbing Falster sagen), Britiske seriemordere af Lone Theils, Jeg forsvinder i mørket af Michelle McNamera (Jagten på The Golden State killer) eller En djævel i den lyse nat af Søren Baastrup (Mordet på Stine Geisler)

Yderligere inspiration

Mangler du inspiration til nye læseoplevelser, og føler du at du allerede har læst det meste på markedet, så kig forbi Bogcirklens bogklub på Facebook. Her finder du en masse uafhængige forfattere og store læseoplevelser.

Årets fedeste bogkonkurrencer

Der er en del skønne bogbloggere der i år afholder eller advents- eller julekalender med skønne boggaver – nogle af dem finder du lige her:

Inspiration til julegaver - og de bedste bogkonkurrencer

Leave a Reply