HomeBoganmeldelser Jægernes løfte af Mads Lund

Jægernes løfte af Mads Lund

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Kampen må ikke tabes

Jægernes løfte er skrevet af Mads Lund og er en dyster fantasy fortælling. Inden bogen blev til, var Jægernes løfte et rollespil, og det kan i dag købes sammen med bogen.

Forlagets beskrivelse:

I hovedstaden, Nattrargaard, kæmper mennesker en bitter kamp for overlevelse mod blodtørstige bæster kaldet Wurdulac Mora. Kirken har etableret et elitekorps, der består af jægere og søgere, som skal bekæmpe truslen.

Alanna de Cazimir har altid levet i skyggen af sin far, en berømt historiker. Men da hun opdager, at han er ved at gifte hende bort, tager hun skæbnen i egen hånd. Hun smider sine adelige privilegier væk og melder sig til kirken. Sammen med en sørgmodig veteran, en arrogant mesterskytte og en genert gadedreng drager hun ud på en livsfarlig mission for at gøre en forskel – og for at få hævn over de væsner, som slog hendes mor ihjel.

Men er alt, som det står skrevet i bøgerne?

Wurdulac Mora – det blodtørstige dyr – er kravlet frem fra det dybeste sted i natten, for at jage mennesket som bytte. Tåler ikke solens lys og går til grunde i ilden. Det næres af månen og bør derfor kun jages om dagen. Dyret har ingen sjæl – og derfor intet spejlbillede.— Varujan de Cazimir, Wurdulac Mora

Bedømmelsen:

Jægernes løfte er en vellykket fortælling, der med sit flot flydende sprog og medrivende handling, fik mig til at læse bogen i ét hug. At bogen startede med et kort over byen var perfekt – jeg har aldrig helt forstået fantasy-forfattere, der undlader dette i deres bøger.

Alanna er en meget fascinerende karakter. Hun har levet i skyggen af sin far, og altid forventet at skulle følge i hans fodspor. Men da en helt anden plan afsløres for hende, må hun tage nogle drastiske valg. Netop dette giver en ekstra dimension til bogen, for det er ikke ”bare” et fantasy eventyr, men også en personlig beretning om hendes kamp for at skulle skabe en helt ny identitet.

Generelt fremstår alle karaktererne nuancerede, og det er ekstra vigtigt i en fortælling, der ofte fremstår som et følelsesmæssigt drama pakket ind i en fantasyverden. Dermed er hovedvægten ikke lagt på de reelle kampe, selvom disse absolut også er spændende. Handlingen understreges flot med billedskabende miljøbeskrivelser. Og så var jeg bare virkeligt fascineret af de to tegn: Sværdet og bogen. Styrke og visdom

Læserne får løbende indblik i Varulans Bog, og det er et rigtigt godt trick. På denne måde lærer man hurtigt en del om Wurdulac Mora og deres historie. Generelt er det en meget kort bog, så der skal ret hurtigt skabes viden hos læseren. Længden gør dog også, at jeg til tider fandt at udviklingen fik lige hurtigt nok – der kunne jeg godt have brugt mere information.

Bogens udvikling er meget fascinerende, da teamet kommer på sporet af noget. Et sølvglimt. Noget nyt. En ny. En, hvis lige aldrig har været nævn i bøgerne. Noget, der kan ændre livet og den historie de tror de kender, for altid. En udvikling, der med sikkerhed vil holde læserne helt klar til at læse videre i serien.

Jægernes løfte

Forfatter: Mads Lund

Udgivet: 2023
Sidetal: 320

Leave a Reply