HomeBoganmeldelser Langt ude i skoven af Matthew Arlidge (Helen Grace #8)

Langt ude i skoven af Matthew Arlidge (Helen Grace #8)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

I skovens dybe, stille ro

Langt ude i skoven er ottende bind i Matthew Arlidges medrivende serie om kommissær Helen Grace. I bunden af indlægget kan du finde en oversigt over seriens tidligere bind.

Fra bogens bagside:

SKAL DU LANGT UD I SKOVEN I DAG …

Det sidste, Tom Campbell kan huske, er, at han ligger i telt i New Forest med sin kæreste. Nu er han hjælpeløs, alene og rædselsslagen, mens en uhyggelig, formummet skikkelse jager ham gennem skoven …

Da liget af Tom bliver fundet, makabert stillet til skue, tager Helen Grace sagen. Men hun når ikke ret langt, før endnu et offer forsvinder – en seriemorder er løs.

… SÅ LAD VÆRE MED AT GÅ ALENE DERUD

Noget dystert og dødbringende hjemsøger skoven. Det er et kapløb med tiden for Helen og hendes folk, for gerningsmanden skal fanges, før der bliver udgydt mere blod. Jagten fører Helen tilbage til den uhyggelige, dunkle skov, og denne gang slipper hun måske ikke levende fra det.

Bedømmelsen

Langt ude i skoven er en barsk men skræmmende realistisk fortælling. Igen ser vi Matthews glimrende evne til at bringe miljøer til live. Dette gælder både fra den mørke skovs rædsler over høstning af data fra internettet og fester, der er dømt til at gå galt.

Jeg var dog efterladt med en følelse af, at dette bind ikke var helt så godt som de tidligere. Det kan måske skyldes, at jeg som inkarneret Helen Grace fan havde meget høje forventninger fra starten. Motivet var til tider en smule svagt, slutningen virkede en smule forhastet og Helen Grace havde en mindre rolle end i de tidligere bøger.

Langt ude i skoven har dog stadig en masse godt at byde på. Et godt tempo, et flydende sprog og et plot der holder det meste af vejen. En af de ting der hæver Matthews bøger er, at man ikke kun følger opklaringen gennem hovedpersonens synspunkt men også fra andre karakterers perspektiver. Det giver en mere dynamisk fortælling, og med bogens korte kapitler holdes læseren fanget (bare ét kapitel mere).

Matthew har valgt at beskrive, hvordan karakterers personlige liv og deres private udfordringer kan ende med at få indflydelse på opklaringen. Der er bl.a. sat fokus på privatlivet hos både Helen og Charlie, og det giver bogen et løft at man får mere indblik i dette. Også journalisten Emilia Garanita spiller igen en rolle. Jeg var faktisk begyndt at få en forståelse for hendes bevæggrunde, men i dette bind vender hun tilbage som den meget irriterende journalist man ikke har meget sympati for.

Vi møder en ny karakter, nemlig Joseph Hudson og det bibringer bogen en interessant ny vinkel. At han desuden fatter stor interesse for Helen bliver spændende at følge i kommende bind.

Alt i alt en ok bog, og jeg ser frem til næste bind i Helen Grace serien.

Langt ude i skoven

Forfatter: Matthew Arlidge

Oversætter: Stig W. Jørgensen
Udgivet: 2020
Forlag: Jentas
Sidetal: 461
Bogen er lånt på Københavns Hovedbibliotek.

Seriens rækkefølge:

  • Bro bro brille

  • Dukkehuset

  • Tampen brænder

  • Kongens efterfølger

  • Dåseskjul

  • Elsker, elsker ikke

Leave a Reply