HomeBoganmeldelser Familiebånd af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #7)

Familiebånd af Katrine Wessel-Aas (Winther Dynastiet #7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Nye tider

Familiebånd er er syvende bind i Katrine Wessel-Aas’ skønne Familien Winther serie. Katrine har arbejdet som journalist og redaktør i mange år, men er nu fuldtidsforfatter. Katrine har også skrevet en historisk romanserie fra Kristiania i 1800-tallet.

I serien er tidligere anmeldt Familien Winther, Hvis du vil have mig, Rosenhavens hemmeligheder, Ellinors modige valg, Når alt kommer for en dag, Den største gave og Sommeren på Oaktree Manor.

Forlagets beskrivelse:

Trondhjem, 1903.

Fredrik Winther har giftet sig og er flyttet ind i en smuk lejlighed med sin hustru, Gitte. Han har endelig accepteret sin skæbne som arving af Wintherformuen og direktør for familiens forretningsimperium.

Ellinor og Juul er flyttet ind i Tildas palæ, og Karen er snart færdiguddannet som lærerinde. Cecilia og Karl glædes ved deres gode liv og familie forøgelser, men lykken vender pludseligt, da en kvinde bliver forulempet på groveste vis. Hændelsen skaber uro i byen, og både Fredrik og Karen befinder sig i et stort dilemma. Midt i det hele står Emma, som har sine helt egne hjertesorger …

Familiebånd er syvende bog i fortællingen om WINTHERDYNASTIETS drømme, ambitioner og håb på tærsklen til 1900-tallet og ind i det spirende nye århundrede, hvor den gamle og den nye verden mødes midt på de bonede gulve. Snakken går på trapperne, og gryderne syder i køkkenet, mens familiens kvinder drømmer om fremtiden, nogle i velkendte, trygge rammer, andre uden fortidens snærende bånd.

Bedømmelsen:

Familiebånd er endnu et kapitel i den skønne serie. Ellinor og Juul har udvidet børneflokken, så det er heldigt at deres forretning går godt. Der er noget at holde styr på med 3 børn oveni butikken og Ellinors bestyrelsesarbejde.

Winther familiens patriark, Karl, og hans hustru Cecilie, nyder både livet og den voksende familie. Imens er Karen næsten færdig med sin uddannelse til lærerinde, men byens rystende begivenheder rammer hende mere end de fleste – hun tror nemlig hun ved, hvem offeret er. Og Emmas tilbagevenden til byen giver hende ikke ligefrem mindre at tænke på.

Igen afslører Katrine helt nye sider af de faste karakterer – det er imponerende som hun har skabt de forskellige personer som næsten løg – og hvor hun i hver bog fjerner endnu et lag.

Serien bliver ved med at byde på nye, spændende forviklinger, en realistisk tidsmæssig udvikling og overraskende hændelser. Denne serie bliver altså bare bedre og bedre. En skønt slægtssaga der måske ikke er verdensændrende litteratur – men læsning der efterlader dig med en god følelse.

Familiebånd

Forfatter: Katrine Wessel-Aas

Oversætter: Giovanna Alesandro
Udgivet: 2021
Sidetal: 320

Leave a Reply