HomeBoganmeldelser Lyset skjuler alle synder af Thomas Kaarsted (Conor Becker #2)

Lyset skjuler alle synder af Thomas Kaarsted (Conor Becker #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Noir fra Odense

Lyset skjuler alle synder er skrevet af Thomas Kaarsted, og er andet bind i hans Conor Becker serie. Første bind, Steder tiden har glemt, udkom i 2020. Thomas Kaarsted, historiker og souschef på Syddansk Universitetsbibliotek og nu forfatter, har gjort Fyn til centrum for dramatiske begivenheder i sine bøger i spændingsromangenren.

Forlagets beskrivelse:

Den prominente politiker Thomas Buch bliver juleaften fundet bevidstløs i sin lejlighed i Odense. Ved siden af ham ligger en mand i stramtsiddende latextøj. Manden, en hjemløs som Buck har samlet op på et herberg, er død af en overdosis metamfetamin.

Psykologen Conor Becker bliver ufrivilligt inddraget i sagen. Politikerens bagland forsøger at bevise, at han er offer for en konspiration. Samtidig efterforsker politiet en ung kvindes forsvinden. Hun havde en belastet familiehistorie og blev sidst set sammen med Thomas Bachs hustru. En højt profileret psykolog og Conor Beckers kollega.

I takt med at Conor Becker graver dybere i Buck-parrets fortid og den forsvundne kvindes familiehistorie, sker der en række voldsomme begivenheder, som alle har tråde til sagen, og både politiet og Conor Becker kommer under et ekstremt pres for at finde frem til, hvem der trækker i trådene, og sætte en stopper for voldsspiralen.

Bedømmelsen:

Lyset skjuler alle synder er en meget velskrevet og spændende bog. Thomas har formået at blande thriller med noir krimi på en vellykket måde – hvilket absolut ikke altid er en selvfølge. Og selvom persongalleriet til enkelte tider kan være en smule karikeret, så er Conor Becker en meget fascinerende karakter. Der er vist ingen tvivl om, at psykolog Conor Becker har en masse dæmoner at slås med. Han er skabt over den efterhånden klassiske skabelon som den helten med dobbelttydeligheden, og en mand, der i løbet af sin efterforskning, tvinges til at ændre sine oprindelige holdninger.

Selvom jeg ikke kender så meget til Odense, så efterlades jeg alligevel med et indtryk af, at byen i sig selv formår at spille en stor rolle i bogen. Og så er det ret underholdende med stikpillerne mod både Letbanen og byens nye (og grimme) bygninger. Lige den del kender jeg jo tydeligt fra København, og måske kan disse dele af bogen få læserne til at filosofere lidt over denne hastige udvikling. Er vi egentligt helt klar til at møde fremtiden?

Bogen indeholder små hentydninger til Steder tiden har glemt, så selvom den sagtens kan læses selvstændigt, så vil jeg nu alligevel anbefale, at man starter med bind et.

Er du til velskrevne krimier og fantasifuldt udtænkte plots, så vil du bestemt ikke blive skuffet over Lyset skjuler alle synder. Jeg ser i hvert fald frem til at læse og lære mere om Conor.

Lyset skjuler alle synder

Forfatter: Thomas Klaarsted

Udgivet: 2022
Forlag: Olga
Sidetal: 324

Leave a Reply