HomeBoganmeldelser Månens mørke side af Nora Roberts

Månens mørke side af Nora Roberts

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Tro mig

Månens mørke side er skrevet af Nora Roberts, der i forvejen er forfatter til mange roste bøger.

Forlagets beskrivelse:

Reece Gilmore er et nervevrag, intet mindre: En stol bliver sat under dørhåndtaget til værelset, så snart hun er indenfor. Et knald fra et udstødningsrør får hende til at søge dækning. En gren, der skraber mod vinduet på hendes hotelværelse, får hende til at pakke sin kuffert og flygte. Fra sted til sted, hele tiden på flugt fra dæmonerne, mareridtene, den uudholdelige smerte.

Derfor er det ikke så underligt, at de fleste folk i Angel’s Fist ryster på hovedet, da hun en dag anmelder at have set en mand myrde en kvinde. Nu gik det ellers til en forandring nogenlunde godt. Den lille by i Wyoming virkede tryg, indbyggerne rare og hjælpsomme, og det midlertidige job i dineren kunne godt ende med at blive af lidt længere varighed. Men så er det, at hun overværer det mord. Ganske vist fra lang afstand og i kikkert, og da den lokale sherif når frem, er der ikke det mindste spor af, at en forbrydelse har fundet sted, men Reese er sikker, næsten helt sikker. Ligesom hun er næsten helt sikker på, at de mærkelige ting, der begynder at ske, er et forsøg på at jage hende enden ud af byen eller tilbage til den lukkede afdeling.

Bedømmelsen:

Månens mørke side er interessant, men spændingsmysteriet måske en lille smule for svagt. Der var nok lide mere fokus på romantik end jeg havde forventet. Det generelle plot var ok, men Nora Roberts forsøgte lidt for meget at lede sine læsere på afveje – det fungerede bare ikke altid helt efter hensigten. Tempoet var en smule ujævnt, og der var mange andre små detaljer, der hiver bedømmelsen ned.

Miljøbeskrivelserne var fantastiske: de frodige beskrivelser af søen, bjergene og naturen generelt, var næsten som at være på en lille fiktiv ferie. Det er helt forståeligt, at Reese ser nogle fordele ved at opholde sig her. Her kan hun måske blive helbredt for eftervirkningerne af hendes traumatiske oplevelse.

Den lille by er den klassiske, hvor alle kender alle, herunder alle deres særligheder og tidligere tåbeligheder. Og Reeses historie bliver da også snart kendt – hvilket medfører, at de fleste ikke tror på hendes observationer og oplevelser – for det er da selvfølgelig grundet hendes skrøbelige tilstand.

Karaktererne: Reese var interessant, og fik gudskelov lidt mere rygrad i løbet af fortællingen. Hun gennemgik en spændende udvikling gennem bogen, og blev stærkere for hver udfordring. Brody – den eneste der tror på hende – var umiddelbart en decideret utiltalende mand, både snerpet, uhøflig og grænseoverskridende. Han udviklede sig positiv (heldigt for læserne og Reese), og kemien mellem de to virkede troværdig.

Der var underholdende bifigurer, en til tider vittig dialog og småbys dramaer. Men udover de fantastiske rammer, så kom meget af det til at virke for meget som fyldstof. Ikke en decideret dårlig bog, men heller ikke helt god.

Månens mørke side

Forfatter: Nora Roberts

Oversætter: Rikke Mai Pohl
Udgivet: 2023
Forlag:  Flamingo
Sidetal: 490

Leave a Reply