HomeBoganmeldelser Mand uden ansigt af Dennis Jürgensen (Theit og Lehmann #1)

Mand uden ansigt af Dennis Jürgensen (Theit og Lehmann #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Hvad sandet gemte

Mand uden ansigt er Dennis Jürgensens første bog i den nye krimiserie om kriminalassistenterne Lykke Theit og Rudi Lehmann.

I nyere tid kendes Dennis sikkert mest for sin krimiserie om Roland Triel, men Dennis har skrevet over 40 bøger, så der er rigeligt at udforske i hans forfatterskab.

Fra bogens bagside

I Dennis Jürgensens roman Mand uden ansigt møder vi den danske kriminalassistent Lykke Teit og kollegaen, den tyske betjent Rudi Lehmann. De samarbejder om at opklare mysteriet om de lig, der er dukket op ved byen Melum på den jyske vestkyst.

Skolelærer Lasse Espersen er på ekskursion ved Vadehavet, da en af hans elever finder et lig på sandbunden. Derefter ruller tågen ind over dem, og Lasse husker ikke mere. Men drengen er forsvundet mens Lasse lå bevidstløs. Og der er stadig det lig, Lasse og eleven fandt.

Det er ikke første gang et barn forsvinder i Melum; året forinden forsvandt en 6-årig pige. Hun blev aldrig fundet, og der bliver derfor kaldt forstærkning ind i form af Lykke Teit og Rudi Lehmann. Håbet er at finde drengen og opklare mysteriet om liget i Vadehavet. De kommer dog på arbejde, da de pludselig står med flere lig på hånden og fortsat ikke har fundet drengen. Dennis Jürgensens Mand uden ansigt byder på en nervepirrende jagt for at finde gerningsmanden, inden det er for sent.

Bedømmelsen

Mand uden ansigt er en god start på en ny serie. Lykke Teit og Rudi Lehmann fungerer rigtigt godt som makkerpar, måske fordi de begge har lig i lasten, og derfor opnår en dybere forståelse for hinanden. Jeg kunne dog sagtens have brugt en dybere karakterudvikling, men mon ikke det afsløres i de kommende bind.

I forhold til tidligere bøger, er Mand uden ansigt meget mindre actionfyldt. Ikke at der slet ikke er noget action, men det foregår i et meget langsomt tempo, der måske passer meget godt med den lille sønderjyske by handlingen foregår i. Måske gør det langsomme tempo faktisk bogen mere realistisk.

At Teit og Lehmann har et problematisk samarbejde med det lokale politi er set i mange andre krimier, men det giver nu alligevel et underholdende tvist i bogen. Dette understreges af Lehmann, der brillerer med en skøn og til tider meget sarkastisk humor.

Sproget flyder fint, og selvom plottet nogle steder var en smule svagt, så byder bogen alligevel på en spændende efterforskningsdel. Der var nogle fascinerende miljøbeskrivelser i bogen, hvor specielt Vadehavet med dets blanding af skønhed og fare var meget velbeskrevet.

Dennis udviser igen et glimrende talent for at beskrive menneskets mørke sider, der specielt træder i kraft under efterforskernes besøg på Sikringen.

Det var forfriskende med en sag, hvor opklaringen krævede samarbejde mellem dansk og tysk politi, og trods den manglende topkarakter, ser jeg alligevel frem til at læse næste bind i serien. Alt i alt en god begyndelse

Mand uden ansigt

Forfatter: Dennis Jürgensen

Udgivet: 2021
Sideantal: 366

Leave a Reply