HomeBoganmeldelser Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

En fortælling om hævn

Nådesløse kvinder af Camilla Läckberg er en selvstændig fortælling, hvorfor det ikke er nødvendigt at have læst nogle af hendes tidligere bøger.

Handlingen

Umiddelbart kunne Ingrid, Victoria og Birgitta ikke være mere forskellige – men de har langt mere til fælles end de lige går og tror. Alle befinder de sig i meget dårlige ægteskaber, men man kan kun presse folk så langt før de får nok – og så er hævnen sød.

Birgitta nærmer sig pensionsalderen da hun modtager dårlige nyheder. Men måske er det netop dette, der endeligt kan få hende til at sige fra overfor den voldelige ægtemand?

Victoria levede jetset livet i Rusland indtil drastiske omstændigheder tvang hende væk. Hun ender i Sverige i jagten på en god mand, men virkeligheden lever på ingen måde op til drømmen. Hun holdes nærmest som husslave af manden Malte og hans venner.

Ingrid opgav en lovende journalistisk karriere da hendes mand blev forfremmet. Men han er ikke ligefrem taknemmelig for dette offer og nu mistænker hun at han igen har en affære.

Men nu skal det være nok! De vil ikke længere finde sig i den fysiske og psykiske terror! Nu vil de tage til genmæle på hver deres udspekulerede vis. Mændene har jo fortjent det…

Bedømmelsen

Nådesløse kvinder er en velskrevet og relativt kort fortælling, der alligevel formår at skabe grobund for efterfølgende refleksion. At en så kort bog kan vække så mange følelser hos læserne, er et tydeligt tegn på forfatterens talent.

Det er imponerende hvor meget det lykkedes Camilla at formidle på relativt få sider, for selvom der måske ikke er plads til den tilbundsgående karakterudvikling, så ender man alligevel en god forståelse af de enkelte kvinders handlinger.

Hvert kapitel følger en af kvinderne før de til sidste flettes sammen på tilfredsstillende vis. Godt nok er plottet måske lige en smule for tyndt, og jeg havde gerne set en længere fortælling med øget fokus på slutningen.

En af de ting der kendetegner Camillas bøger, er hendes sociale kritik og fokus på aktuelle emner. Denne gang er der eks. tydelige henvisninger til #MeToo debatten der beskrives på glimrende vis i en fantastisk scene.

De tre kvinder hverdag fremstår skræmmende realistisk, og i virkeligheden findes der nok desværre mange hjem med skjulte hemmeligheder bag facaden. Camilla portrætterer fysisk og psykisk vold levende og realistisk, og måske giver hun på denne vis de mange tavse kvinder en stemme.

Nådesløse kvinder er oplagt til den litterære mandelgave eller bare som gave til dig selv.

Nådesløse kvinder

Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: Forlaget Alpha
Udgivet: 2020
Sideantal: 200

Leave a Reply