HomeBoganmeldelser Når tiden går i stå af Ninni Schulman (Hagfors #6)

Når tiden går i stå af Ninni Schulman (Hagfors #6)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Når fortiden vækkes til live

Når tiden går i stå er sjette bind i Ninni Schulmans populære Hagforsserie.  Bogen kan sagtens læses selvstændigt, men som altid med serier bør man starte med første bind.

Handlingen

I den midtsvenske by Ekshärad er de ved at planlægge det årlige festspil. Dette år omhandler forestillingen den sagnomspundne urmager Johan Tinglöf. Men tæt på premieren forsvinder en af skuespillerne, og et par dage efter findes hun druknet i Klarälven-floden.

Da endnu et offer dukker op blandt festspillets deltagere, sker det på det værste tidspunkt for både Christer Berglund og Petra Wilander ved Hagfors Police og journalisten Magdalena Hansson. Petra er ved at komme sig efter en skilsmisse, Christer og hans kone forsøger at få et barn, og den lokale journalist Magdalena Hansson, som modvilligt bliver sat på sagen, er ramt af depression.

De usædvanligt bestialske mord forvirrer efterforskerne. De lader til at høre sammen på mange måder, men fremgangsmåderne er helt forskellige. Hvad er den fællesnævner efterforskerne ikke kan få øje på? Imens politiet leder i blinde, forbereder morderen sit næste træk – det bliver mere og mere tydeligt, at de har at gøre med en sadistisk morder der vil ramme igen – spørgsmålet er bare hvordan, hvornår og hvor.

Bedømmelsen

Når tiden går i stå er en medrivende og til tider hård bog. At opleve nogle af scenerne fra den deprimerede Magdalenas synspunkt lægger en sort tåge over handlingen, som dog faktisk er med til at hæve bogens thriller aspekt.

Bogen er hurtigt læst grundet det velflydende sprog, og allerede fra starten formår den at være både spændende og grum. At blande en gammel spøgelseshistorie med nutidige hændelser er nytænkende og meget fascinerende at følge.

Det er desværre mit første møde med Ninni Schulman, men jeg efterlades med en følelse af nogle meget karakterdrevne historier, der dog også byder på rigtigt mange forskellige relationer. Disse kan til tider være lidt svære at holde styr på, men overskygger dog ikke bogens egentlige fokus. Man kan som læser ikke undgå at karaktererne følelser nærmest kastes ud af bogen og reflekteres i læseren selv.

En af de få ting der ikke tiltaler mig ved bogen er, at hver eneste karakter ser ud til at have problemer. Det er helt i orden at portrættere realistiske mennesker, men det havde klædt bogen med bare én karakter der havde det godt eller i det mindste anstændigt.

Når tiden går i stå behandler mange vigtigt emner, og er både rørende og uforudsigelig. Ninni Schulman formår at holde læserne på spidserne hele vejen gennem bogen, hvor de små guldkorn drysse perfekt ud over siderne. Ninni Schulman har leveret en god detektivhistorie med et spændende psykologisk præg.

Når tiden går i stå

Forfatter: Ninni Schulman

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Udgivet: 2020
Sidetal: 496

Leave a Reply