HomeBoganmeldelser Poppy af Kristine Getz

Poppy af Kristine Getz

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Den mørke side

Poppy af Kristine Getz er en imponerende forfatterdebut om de lurende farer ved at overeksponere de kære små på internettet, og placere dem i lampelysets skær via mobiltelefonens blitz.

Forlagets beskrivelse:

Poppy er to år gammel. Hun reklamerer for alt fra strømpebukser til chokolade pålæg på sin mors Instagramprofil og blog, og hun er familiens største indtægtskilde.

Få timer efter at forældrene har lagt et billede op af Poppy uden for bedsteforældrenes hus – #overnatning – forsvinder den toårige pige. Bortførelsen fører til en storm af opmærksomhed, da alle føler, de kender Poppy.

Bedømmelsen:

Poppy er en meget imponerende debut, der virkeligt lover godt for Kristines fremtidige forfatterskab. Og det er en bog, der ikke kan undlade at efterlade læserne med godt grundlag for refleksion – for kan det have konsekvenser for vores børn, at vi mere eller mindre ukritisk deler en masse informationer om dem?

Kristine har valgt en meget fascinerende og yderst relevant ramme for sin fortælling. På nettet ses den tilsyneladende perfekte familie, men bag den smukke influencer-verden findes et liv, der hurtigt kan forvandles til et mareridt.

Kriminalbetjent Emer Murphy er en spændende og meget interessant hovedperson. Hun besidder en helt speciel evne, der gør hende i stand til at se det de andre ikke kan. Det var fascinerende at læse om, hvordan hun intuitivt fik det rigtige billede af situationen og handlede derefter. Hun har både noget at bevise overfor sine kolleger, og sagen har desuden påvirket hende af personlige årsager.

Vi får en gribende kidnapningssag, der udfordrer mange af vores daglige digitale vaner. Afhængigheden af likes, følgere og kommentarer, samt nogle følgeres fanatisme er skræmmende, men jo en del af den virkelige verden. Dark Net-chatrum, mødre fora og eksempler fra chats er med til at hæve bogens spændingsniveau.

Kristine Getz skriver i et højt tempo og med en rigtig god afveksling. Spændingen bygges op gennem de forskellige perspektiver, og hendes karakterer fremstår levende og godt beskrevet – selvom de fleste af dem ikke ligefrem er sympatiske.

En lovende start på en ny thrillerserie.

Poppy

Forfatter: Kristine Getz

Oversætter: Ilse M. Haugaard
Udgivet: 2022
Forlag:  Modtryk
Sidetal: 343

Leave a Reply