HomeBoganmeldelser Rå natur af Alex Finlay

Rå natur af Alex Finlay

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Opgør med fortiden

Rå natur er en imponerende debut af Alex Finlay, under hvilket synonym gemmer sig en forfatter fra Washington. Bogen har begejstret det internationale samfund, og nu er det så danskernes tur til at nyde fortællingen.

Forlagets beskrivelse:

Intens krimi om ensomhed, familierelationer og menneskets rå natur.

Matt Pine studerer i New York, hvor hverdagen udspiller sig langt væk fra den tragedie, som ramte Pine-familien. Dengang Matts storebror – den atletiske Danny – blev tiltalt for mordet på sin ungdomskæreste, Charlotte. En populær true crime-serie på Netflix forsøger at bevise Dannys uskyld, men ikke alle er overbevist.

Matt har nægtet at deltage i dokumentaren, men han kastes direkte ind i rampelyset, da han får den forfærdelige nyhed, at næsten hele hans familie er fundet død på en ferie i Mexico. Det lokale politi påstår, der er tale om en ulykke, men FBI er knap så sikre – og de vil ikke fortælle Matt hvorfor.

Da det viser sig, at dødsfaldene i Mexico synes mere og mere mistænkelige, må Matt selv finde frem til sandheden om familiens sidste dage.

Rå natur er ikke kun en nervepirrende krimi, men også en gribende fortælling om en familie, der forsøger at håndtere sin sorg, alt imens de navigerer i mediernes ubarmhjertige spotlys.

Bedømmelsen:

Rå natur er en spændende, intens og fantastisk psykologisk fortælling, der i et fremragende tempo driver det interessante plot hen over siderne. Bogen indfanger dig fra starten, og fastholder dig i sin samling af overraskende tvists, der grundigt suppleres af den støt stigende spændingskurve.

Rå natur er en hurtig pageturner, der med sit komplekse og meget velbeskrevne persongalleri samt et intelligent design, placerer bogen i toppen af årets thriller liste – og det er godt nok imponerende, når man tænker på at dette er en debutroman. Specielt FBI-agenten Sarah Keller gjorde indtryk på mig, og jeg ser hende gerne i flere bøger.

Handlingen fortælles gennem mange synsvikler og gennem en blanding af scener fra dokumentaren og flashbacks til fortiden kombineret med nutiden. På den måde samles stykkerne langsomt til vi når den eksplosive slutning. Og det er ikke kun selve mordet på familien at Matt må konfrontere. Han står også overfor samfundets fjendelighed, der blandt andet er skabt på grundlag af dokumentaren. Det samtidigt med, at han skal kæmpe med medierne og minder han havde håbet på kunne forlades for evigt.

I Rå natur får du ikke bare en velskrevet thriller, men også en gribende historie om en familie og deres tragedie, og om at leve midt i en berømmelse de aldrig har ønsket. Jeg anbefaler bogen til alle der kan lige en velskrevet og karakterdrevet thriller.

Rå natur

Forfatter: Alex Finlay

Oversætter: Mads Damsø
Udgivet: 2021
Forlag: Falco
Sidetal: 360

Leave a Reply