HomeBoganmeldelser Offer af Walther Rebernik

Offer af Walther Rebernik

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Bare lyt til Charlie Parker

Offer er andet bind i Walther Reberniks rå skæbnetrilogi om tre personer, hvis veje krydser hinanden og forandrer dem for altid. Nu mødes de igen; det er en række uhyggelige drab, der denne gang knytter dem sammen.

På bloggen er tidligere anmeldt trilogiens første bind: Jæger.

Forlagets beskrivelse:

En forstyrret gerningsmand spiller et spil, hvor han jager og skamferer sine ofre, som han finder i den københavnske overklasse. En dommer og en advokat bliver de første. Er ofrene tilfældigt valgt eller er der en sammenhæng?

Politikommissær Lene Jespersen bliver sat på sagen, og må bede om hjælp fra sin veninde, specialkonsulenten Hannah Bengtsson, der kun modvilligt træder til.

En skræmmende sandhed åbenbarer sig langsomt. De brutale mord trækker tråde til fortiden. Lene og Hannah hvirvles ind i en kamp mod tiden, og bliver undervejs brikker i gerningsmandens syge spil. Snart forstår de, at deres liv er en del af indsatsen. Slutspillet er i gang.

Bedømmelsen:

Offer er en meget værdig efterfølger til Jæger. Man taler tit om ”den svære to’er”, men Walther har tydeligvis ikke haft svært ved at fortsætte succesen . Ikke nok med at det er et godt gensyn med de personer vi har lært at kende, så er det en bog med endnu et virkeligt godt udtænkt plot og en støt stigende spændingskurve.

Vi kommer hele vejen rundt i samfundets forskellige lag, både i toppen hvor alle ledere næsten selvfølgeligt i dag har gennemført en ironman eller besteget Mount Everest, og til bunden hvor vi finder samfundets svigtede mennesker. Her er tydeligt henvisninger til de skævheder vi ofte hører om i det sociale system. På den måde er titlen særdeles velvagt, for vi møder flere forskellige former for ofre.

Bogen er ikke for sarte sjæle for forbrydelserne er beskrevet meget barskt. Walther inddrager igen egne erfaringer med kampsport og de ting han har stiftet bekendtskab med i sit professionelle virke. Som vi også så det i Jæger, så driver Walther til tider handlingen og spændingen så meget frem, at man næsten er hensat i en amerikansk action film, men det gør nu slet ikke noget. Det viser egentligt bare Walthers evne til at skrive billedfremkaldende scener.

Fortællingen springer i tiden, og nogle gange skal man virkeligt holde tungen lige i munden for at følge med i de forskellige handlinger. Derudover vil nogle måske mene at brugen at metaforer har taget en lille smule overhånd, og det må jeg være enig i. Den ser jeg gerne lidt mindre af i næste bind.

Med Offer får du ikke kun en spændende og medrivende bog. Du efterlades også med inspiration til refleksion. Både om svigt af børn og de konsekvenser dette kan få, men også om samfundets udøvende del er godt nok klædt på til at bekæmpe kriminelle der anvender avanceret teknologi.

En flot efterfølger.

Forfatter: Walther Rebernik

Udgivet: 2021
Forlag: People’s
Sidetal: 355

Leave a Reply