HomeBoganmeldelser Skyggefolket af Claus Jensen

Skyggefolket af Claus Jensen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Når mørket nærmer sig

Skyggefolket er første bind i den planlagte Mørkets Cirkel serie. Serien tegner et dystert billede af en verden, hvor det onde gradvist har fået overtaget.

Claus Jensen har haft en livslang interesse for fantasy og har nu skrevet et eventyr, han selv havde lyst til at læse.

Fra bogens bagside:

Ærketroldmanden Mohtio er forsvundet under mystiske omstændigheder. En rystet Alliance kæmper med angreb fra heksen Tidselravn, da nye oplysninger tvinger dem til handling. Troldmandens lærling, en elver og dværgen Arim sendes ind i ondskabens hjerte for at redde den tidligere leder fra shamanens kløer. Imens trækker den magtfulde Skyggeorden i trådene, styret af Mørkets bagvedliggende indflydelse. Skyggefolket er første bind i serien Mørkets Cirkel, der handler om kampen mod en mørk overmagt.

Bedømmelsen

Skyggefolket er klassisk fantasy som vi kender det, hvor en gruppe skal ud på en farefuld rejse for at redde deres verden. Bogen byder på et spændende plot og en handling, der hastende kaster vores helte ud i den ene forhindring efter den anden. Der var dog steder, hvor jeg gerne havde set actiondelen sat lidt til side, for i stedet at kunne fordybe mig lidt mere i handlingen.

Claus har udvist et stort talent for at skabe en gennemtænkt og fascinerende verden. Men han har så meget at byde på, og så mange gode idéer, at nogle af dem ender med en noget overfladisk behandling. Jeg havde eks. gerne set at bogen bød på en grundigere karakteropbygning, men det er altid en fin balancegang, når man skal introducere læserne for en ny serie – der skal både være en vis mængde karakteropbygning og medrivende handling.

Miljøbeskrivelserne er dannet med stor kreativitet. De kræver at læserne bruger deres fantasi, og det er jo aldrig dårligt. Jeg savnede dog et kort over de forskellige dele, og faktisk også en liste over bogens forskellige arter. De fleste af os ved godt hvad en elver er, men hvad er eks. en voldvandrer eller en dværgeklerk?

Der er steder, hvor vores helte slipper lige lovligt let hen over de udfordringer de møder, og der er steder, hvor jeg gerne ville have uddybet nogle af udfordringerne. Et eksempel på dette er, da Jhaeliir får en gave, hvor knuden er en gåde. Der kunne det have været interessant, hvis man havde fået fortalt, hvilken gåde det var, og hvordan han løste den.

Bogen er klassificeret med målgruppen 11 år og opefter. Det betyder dog ikke, at kun unge vil få glæde af at læse den, for der er mange ting der vil tiltale både yngre og ældre aldersgrupper.

Skyggefolket indeholder absolut potentiale for en videre fortælling. Alle forfattere skal starte et sted, og de fleste vokser sammen med deres forfatterskab. Præcis dette forventer jeg af Claus: at han tager læsernes feedback til sig, og at han udvider sit univers og sine karakterer på den videre rejse.

Skyggefolket

Forfatter: Claus Jensen

Udgivet: 2020
Sidetal: 304

Leave a Reply