HomeBoganmeldelser Influenca af Emil Hansen

Influenca af Emil Hansen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Influenca – en helt igennem troværdig og på ingen måde overdreven historie

Emil Hansen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvorfra han dimitterede med ekstremt gennemsnitlige karakterer. I løbet af sin sparsomme karriere har han arbejdet med et væld af talentfulde mennesker, som alle på det kraftigste frabad sig at blive nævnt ved navn i denne sammenhæng.

Influenca – en helt igennem troværdig og på ingen måde overdreven fortælling er hans debutroman, og han vil, såfremt anmeldelserne ikke lever op til forventningerne, vurdere, om det i samme moment skal være hans afskedsroman.

Fra bogens bagside:

Den nyuddannede journalist Carl Catarharrlia er arbejdsløs, og hans dage går med onani, frysepizzaer og selvmedlidenhed. På vej hjem fra en mislykket date støder han ind i en gammel klassekammerat, der lever af at være influencer.

Det møde ændrer Carls liv, for pludselig bliver han hvirvlet ind i en verden fuld af stoffer, likes og hårfjerningsprodukter.

Hvordan løber Carls nye tilværelse så af stablen? Ja, det må du selv finde ud af.

Derfor skal du nu træffe et simpelt, men dog afgørende valg.

Du kan enten bruge nogle få minutter og et par hundrede kroner på at gøre dig selv til den kommende ejer af denne herlige bog.

Eller du kan tvangsindlægge dig selv til evig søvnløshed, fordi du nat efter nat vil spekulere på, hvordan dette monumentale værk ender.

Influenca – en helt igennem sandfærdig og på ingen måde overdreven fortælling er et satirisk indblik i den absurde, men dybt fascinerende influencerverden. Og det hele er selvfølgelig sandt – med undtagelse af det, der ikke er.

Bedømmelsen

Influenca er en imponerende debut, der absolut lover godt for Emils fremtidige forfatterskab. Bogens fokus passer perfekt ind i tidens optagethed af reality stjerner og influencere – og hvor villige vi er til at tro på deres budskaber.

Bogen kræver en god portion satirisk humor, og det er jeg gudskelov i besiddelse af. Derfor fik Emils sproglige perler mig også til at grine højt flere gange. Man kunne godt frygte at det i sin absurditet blev for meget, men idéen holder hele vejen igennem alle 314 satiriske sider, og tager nogle af nutidens største dyder og knuser dem med sine bidende ord.

Indrømmet: bogen er til tider endog meget politisk ukorrekt, hvilket er meget befriende i disse krænkelsestider. Det er sundt en gang imellem at slippe alvoren. Jeg elsker den måde hvorpå han stiller influencerkulturen til skue, og blandt andet efterlader læseren spekulerende over, hvem der egentlig er til grin: dem der vil gøre alt for at være kendte, eller dem der ukritisk tror på deres fortællinger – godt redigeret med tidens bedste filtre.

I jagten på lykke likes, hvirvles Carl ind i den hektiske verden af hurtige penge, stoffer og vigtigheden af at have deltaget i tidens vigtigste fester (der selvfølgelig dokumenteres rigeligt på Instagram). Det starter en altopslugende jagt på likes og medlemskab af inderkredsen, men alt har en grim bagside.

Langsomt går det op for Carl, at han reelt mangler indhold i livet. Den overfladiske popularitet er ikke nok til at gøre ham lykkelig, men kan han opgive de mange goder? Hvor langt er han villig til at gå? Hvor meget vil han ofre på berømthedens alter? Bag hver influencer findes jo et menneske (og en agent, bevares).

En meget underholdende og tankevækkende fortælling, der desuden byder på den mest nytænkende bagside jeg længe har set (nej, det er ikke referatet citeret ovenover – men hvad det så er, det må du nok købe bogen for at finde ud af).

Og hjerterne – husk hjerterne <3 <3 <3!!!

Influenca

Forfatter: Emil Hansen

Udgivet: 2021
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 314

Leave a Reply