HomeBoganmeldelser Spejlvendt af Anne Klein

Spejlvendt af Anne Klein

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

Tag med på en rejse

Spejlvendt er en ny novellesamling og Anne Kleins forfatterdebut. Anne arbejder til dagligt som ordblindekonsulent- og underviser, og har tidligere vundet novellekonkurrencer.

Spejlvendt

I sin nye novellesamling tager Anne Klein læserne med på en rejse gennem tilsyneladende hverdagsagtige situationer – indtil hun lader fantasien få vinger og lader en flig af eventyrets verden ramme vores. Og netop denne flig er hvad der gør denne samling så dejligt tiltalende.

Alle har vi pludseligt befundet os på et forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og netop dette sker også for novellernes karakterer. De har måske ikke selv haft indflydelse på situationen, men nu må de gøre hvad de kan for at få kontrollen tilbage. Og det gør de så – på de mest kreative og finurlige måde, der vil efterlade alle læsere med et smil.

Selvom det er meget forskellige emner Anne har valgt at udforske, så skaber alle novellerne grobund for eftertænksomhed. Man overraskes, udfordres og fortrylles – og mange vil troligt kunne finde genklang i historierne.

Et lille pusterum

Og i en ofte travl hverdag kan vi alle have brug for et pusterum. Og det kan du netop finde i novellernes verden. Selvom de enkelte handlingsforløb som udgangspunkt kan virke enkelte, så er de livsforandrende for de involverede. Deres verden vendes på hovedet, og måske kan læserne endda finde inspiration til at gøre det samme.

For nogle gange skal der ikke så meget til: en lille hændelse, en lille opdagelse der forstyrrer vores hverdag – og som opfordrer os til at stille spørgsmål ved vores tidligere opfattelse af tingene. Dette fandt jeg specielt i novellen Den blå drage, hvor synet af en ung mor og hende søn i parken river en mand ud af sin stilstand. Men også Vores hus samt Krokodillen fandt jeg meget fascinerende og tankevækkende.

Novellerne er skrevet i et flydende og ligetil sprog. På overfladen beskrives ofte en næsten begivenhedsløs hverdag, men så indfinder den udløsende begivenhed sig, og både læser og karakterer efterlades forandrede. Måske vil du endda som læser kunne genkende dig selv i nogle af novellerne – du ved det ikke, før du har prøvet.

Forfatter: Anne Klein

Udgivet: 2019
Sidetal: 86

Leave a Reply