HomeBoganmeldelser Splinter i blodet af Ashley Dyer

Splinter i blodet af Ashley Dyer

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Ashley Dyer

Bag navnet Ashley Dyer gemmer sig to erfarne forfattere, nemlig Margaret Murphy og Helen Pepper. Margaret Murphy har udgivet en del indenfor den psykologiske spændingsgenre og Helen Pepper er bl.a. kriminaltekniker ligesom hun arbejder som konsulent på krimibøger og tv-serier. Splinter i blodet er deres første fælles bog.

Handlingen

I et år har Greg Carver og Ruth Lake jagtet Tornemorderen – kaldt således, fordi han tatoverer sine ofre over hele kroppen ved brug af torne. Men det sidste offer gjorde sagen personlig for Greg. Offeret var tydeligt en besked til ham – og lignede hans kone. Siden da har Greg sat alt til side for at finde morderen.

Men Greg bliver skudt, og det sidste han kan huske er et svagt billede af Ruth stående overfor ham – med en pistol i hånden. Hvorfor sletter Ruth alle spor i Gregs lejlighed, før hun ringer efter hjælp? Deres chef er ikke i tvivl om, at Tornemorderen står bag mordforsøget på Greg, men Ruth har en helt anden mistanke.

Mens Greg er indlagt, overtager Ruth efterforskningen af Tornemorderen. Hun mistænker at ofrenes tatoveringer måske fortæller en historie, og indhenter derfor hjælp fra toksikolog og antropolog Lyall Gaines. Lyall er tydeligt fascineret af ofrenes tatoveringer og morderens valg af redskaber – men har han en bagtanke med sin hjælp?

Ruth kæmper også med Greg, da de begge skjuler vigtig viden fra hinanden. Derudover har hospitalsopholdet udviklet Greg i en retning som ingen kunne have forudset – og jo mere hans hukommelse forbedres jo mere interessant bliver udviklingen. Og mens de modarbejder hinanden følger Tornemorderen deres mindste skridt.

Ruth Lake

Bedømmelsen

Splinter i blodet er absolut en læseværdig krimi. Den indeholder alt det læseren kan forvente af spænding, semi-interessante karakterer og et medrivende plot. Jeg kunne dog have ønsket, at man ikke blev smidt hovedkulds ind i en igangværende efterforskning, for sagen om Tornemorderen var så interessant i sig selv, at den sagtens kunne have båret sin egen bog.

Karaktererne, specielt Greg Carver og Ruth Lake, havde mange interessante aspekter, men det havde været givende med en mere uddybende karakterudvikling. Dog mistænker jeg at forfatterne planlægger en serie om makkerparret, så mon ikke vi lærer mere i kommende bøger. Derimod var Tornemorderen perfekt illustreret, og det var kuldegysende at følge morderens overvågning og tanker.

Der er visse aspekter i historien der virkede utroværdige, men i det mindste var de innovative og det i sig selv er jo imponerende indenfor en genre, der indeholder overvældende antal udgivelser hvert år. Plottet holdt dog overvejende, og jeg gættede ikke morderens identitet før afsløringen.

En ok læseoplevelse fra et makkerpar, der helt sikkert har potentiale men måske ikke helt har fundet deres fælles stemme. Jeg læser dog gerne videre i serien – for hvad skete der egentlig i Lakes fortid?

Ruth Lake

Forfatter: Ashley Dyer

Oversætter: Ninna Brenøe
Udgivet: 2018
Sidetal: 350

Leave a Reply