HomeBoganmeldelser Utroskab af Paulo Coelho – og konkurrence

Utroskab af Paulo Coelho – og konkurrence

Comments : 10 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

——————————– ANMELDEREKSEMPLAR ——————————–
Nogle gange må man miste sig selv, for at finde ud af hvem man er

Når man læser præmissen for denne bog, kan man godt tro at her er tale om en klassisk chick-lit. I virkeligheden afslører Utroskab sig selv, som et forsøg på at forklare kærlighed – men læseren skal lige igennem hele følelsesregisteret først.

Handlingen

Linda har alt, hvad man kan ønske sig at opnå i livet. Hun er smuk, har den perfekte mand, de perfekte børn, hushjælpen og jobbet som journalist. Men alligevel er hun ikke tilfreds. Et interview med en forfatter sætter pludselig hendes liv, hendes tvivl og hendes kontrol på spidsen – med en eneste sætning, vender han hendes liv på hovedet:

“Det interesserer mig overhovedet ikke at være lykkelig. Jeg foretrækker at leve lidenskabeligt, hvilket er farligt, fordi man aldrig ved, hvad der venter.”

For hvor blev lidenskaben af i Lindas eget liv? Har rutinen ikke efterhånden sat sig på alle aspekter, både i forhold til manden og jobbet? Når man har opnået det hele i livet, bør man vel bare prise sig lykkelig – men for Linda virker denne tanke deprimerende. Et interview med en gammel kæreste udvikler sig i helt uventede retninger. Linda kaster sig villigt ind i kampen for at genfinde passionen, men det eskalerer hurtigt ud af kontrol. Nogle gange er det dog nødvendigt at miste sig selv, før man finder ud af hvem man er.

Bedømmelsen

 Dette er en historie om utroskab – men tingene er ikke så simple. Det er også en fabel om en kvindes søgning efter meningen med livet, og hvordan vi hver især reagerer, når følelsen af trivialitet overvælder os. Bogen kan virke provokerende på nogle læsere, men er det ikke netop en del af kunstens rolle at provokere og til tider ryste os?

Bogen er letlæselig, men man bør gøre sig selv den tjeneste at reflektere over den undervejs. Coelhos let genkendelige stil fornægter sig ikke, og det er lykkedes ham på imponerende vis at beskrive Lindas inderste følelser og tanker. Hun  er ikke ligefrem en karakter man kommer til at holde af, men man kommer virkeligt ind under huden på hende.

Indledningen fangede mig fra starten, og spændingen bygges fint op. Der sker dog en udvikling i midten af bogen, der ikke faldt i min smag, og det er ikke selve affæren der udgør bogens peak for mig. Det er i slutningen den enkelte læser vil kunne finde sin personlige læring fra denne bog, og jeg forventer at læringen vil være forskellig, alt efter hvor læseren befinder sig i livet.

Græsset er ikke altid grønnere på den anden side – det er grønnere, der hvor du vander det.

Tak til Forlaget Bazar for anmeldereksemplaret

Forfatter: Paulo Coelho

Oversætter: Annelise Skov
Udgivet: 2015
Forlag: Forlaget Bazar
Sidetal: 317
Konkurrence

Forlaget Bazar har udgivet rigtigt mange skønne bøger – og nu kan én af dem blive din! Den heldige vinder modtager et eksemplar af bogen Middag med Edward:

Middag med Edward

Alle fortjener at have en ven som Edward – alle fortjener at læse denne bog…

 • En fantastisk historie om et uventet venskab
 • Med middage, der vil få din mund til at løbe i vand
 • Man skal aldrig opgive håbet om at få endnu et godt liv, selv om det første slutter…..
 • Jeg elskede hvert øjeblik af denne bog … Alle fortjener deres egen Edward – og alle fortjener at læse denne bog. –Susannah Cahalan, forfatter

Isabel er i 40’erne og klar til at give afkald på sit liv med sin mand og den kendte men forudsigelige og kærlighedsløse hverdag. Hendes veninde bor langt væk fra sin far, men Isabel bor lige i nærheden, så hun vil gerne besøge den gamle mand i ny og næ for at sikre sig at han har det godt – og mere lægger hun ikke i det.

I første omgang.

Nyligt enkemand, er Edward, der er i 90’erne, sønderknust efter tabet af sin elskede hustru. Ikke alene var hun hans livs kærlighed, hun var også den person, med hvem han delte sin passion for god vin og gourmetmad. Madlavning kun til én er værre end en soufflé, der er faldet sammen.   Edward inviterer Isabel på middag. For Edward bliver det en lejlighed til at forberede et udsøgt måltid til en person, der værdsætter hans evner i køkkenet.

For Isabel bliver det at få en person, der bekymrer sig om hende, vil lytte til hende og guide hende i den rigtige retning. Isabel har ingen idé om, at manden i køkkenet og hans sublime måltider vil komme til at ændre hendes liv. Ved deres ugentlige møde deler Edward så meget mere end sine opskrifter, og deres samtaler bringer Edward ud af dødvandet. Samtidig giver det et væld af livslektioner til Isabel. Så udover at lære en ting eller to om madlavning, lærer Isabel også stole på sine instinkter og at ville kun det bedste for sig selv.

For at deltage i konkurrencen, skal du blot kommentere på dette indlæg. Vinderen bliver trukket torsdag den 16. november 2017 kl. 17.

VINDEREN er trukket! Anette blev den heldige, og vil blive kontaktet personligt 🙂

 

10s COMMENTS

10 thoughts

 • Metteline Lykke
  november 13, 2017 at 6:49 am

  Jeg krydser fingre

 • november 13, 2017 at 1:49 pm

  Uhh, krydser da lige finger for, at jeg vinder den 🙂

  • Lotte
   november 13, 2017 at 6:31 pm

   Der er kun to deltagere indtil videre, så chancen er da stor 🙂

 • Sabrina Larsen
  november 14, 2017 at 8:11 am

  Skøn præmie. Den vil jeg da gerne vinde

 • Marianne P
  november 14, 2017 at 8:50 am

  Jeg håber!

 • Natascha Appel
  november 14, 2017 at 8:56 am

  Lyder rigtig god

 • Anette Ninon
  november 14, 2017 at 10:14 am

  Den vil jeg gerne læse.

 • Camilla Nyegaard
  november 14, 2017 at 2:45 pm

  Lyder som en bog jeg rigtig gerne vil læse.
  Krydser fingre.

 • Filippa
  november 14, 2017 at 10:11 pm

  Det lyder som en god bog. Jeg kunne godt trænge til noget godt læsestof snart. Det bliver hyggeligt, når det er koldt udenfor at tænde lys og sætte sig med en bog.

 • Dorte
  november 15, 2017 at 11:24 am

  Waauuw. . ❤️❤️
  Jeg håber heldet smiler til mig.❤️ØNSKER alle en rigtig glad og dejlig ny dag. ❤️❤️

Leave a Reply