HomeBoganmeldelser Vorherre er en rutebil

Vorherre er en rutebil

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

———————————————- ANMELDEREKSEMPLAR —————————————

Politisk satire i romanform, om den stigende kynisme i samfundet

Lenin myrdes med et strygejern, oppositionens spidskandidat deltager i tiden mest populære program “Vild med sport”, Frelsens Hær stiller op i Melodi Grand Prix og Lærke forelsker sig med et brag i Simon.

Flemming Jensen har med Vorherre er en rutebil forsøgt at sætte fokus på den voksende ulighed i vores samfund. Et samfund hvor kynisme dyrkes som religion, mens de mere naive og godtroende bliver set ned på. Dette symboliseres blandt andet via Centrumpartiets nye spidskandidat, milliardæren Kruse. Kruse er et godt, om end naivt menneske, der vinder kæmpe opbakning fra vælgerne med sin fortolkning af partiets politik. Men som de mere garvede i det politiske liv ved, så handler politik jo altså ikke om at gøre det fornuftige. Politikken er jo i det hele taget slet ikke vigtig, hvis bare kandidaten kan blive set de rigtige steder.

Og så har vi Lærke. Den skønne, unge kvinde, der ikke kan se veninderne i øjnene, da det viser sig at drømmemanden er medlem af Frelsens Hær. Alt det der med Gud og tro – det er der altså ikke meget street credit i. Hun kan da godt se, at Frelsens Hær bare forsøger at gøre det bedste for dem der trænger – men en kvindes kærlighed kan altså kun strækkes til en vis grænse. Men hvad nu hvis Frelsens Hær kan gøres hipt? Hvis medierne kan bruges til at promovere dem – f.eks. ved deltagelse i Melodi Grand Prix?

Rutebil og kynisme

Kilde: Fladbrovej.dk

Medierne får også en kærlighed behandling i bogen. Fra deres tendens med at ophøje selv banale færdselsuheld til mulige terrorhandlinger over den overdrevne brug af Breaking News begrebet. I en lun tone debatteres om faglig indsigt og holdninger er helt forsvundet fra mediebilledet, og om det er et bevidst valg at drukne vigtig viden i sitcoms og bage programmer.  Måske ville vi alle have bedre af, at bruge tiden på mere fordybelse?

Personerne er groft karikerede, men sandheder bliver afsløret med et lunt glimt i øjet. Resultatet er meget underholdende, tankevækkende – og en lille smule skræmmende.

Fire stjerner

Tak til  Forlaget Turbine for eksemplaret

Forfatter:

START

Udgivet: 2017
Sidetal: 317

Leave a Reply