HomeBoganmeldelser Til døden os skiller af Kit A. Rasmussen

Til døden os skiller af Kit A. Rasmussen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

—————————————————ANMELDEREKSEMPLAR ———————————————————

En stærk historie om kærlighed og vold

Mød Nick Hansen. Nick er i starten af 20’erne, automekaniker og lidt af en rod. Med en forsumpet mor og en far, der forsvandt da Nick var tre, fordriver han tiden med hashrygning og byture med vennerne – og lidt hygge med Emma, når lysten er til det. Inderst inde drømmer Nick dog om at opnå mere med sit liv – måske en dag åbne sit eget værksted – men selvtilliden og troen på sig selv er ikke fremtrædende.

Mød Isabelle – smukke, mørkhårede Isabelle. Opvokset i en kernefamilie i huset på Strandvejen, er Isabelle i en helt anden liga end Nick. Nick falder med et brag, og finder i Isabelle incitamentet til at blive et bedre menneske. Pludseligt er livet fyldt med muligheder, og alt ser bedre ud i kærlighedens bløde lys.

“Pigen hører ikke til her. Hun er en Aston Martin Vanquish blandt Suzuki Swifter. Smukt design, høj kilometerpris og en V 12-motor, der knurrer blidt, men kraftfuldt”.

Forholdet udvikler sig med stormende skridt, og Nick kan slet ikke fatte sit held. Selv Isabelles familie tager godt imod ham, og hendes far tilbyder at hjælpe med finansieringen af værkstedet. Men hvad der virker som en hyggelig tosomhed bliver hurtigt som et skræmmende fængsel, og Nick mister kontrollen over sit liv. Besiddende kærlighed kan hurtigt udvikle sig i en farlig retning, og mennesker kan rumme mange skjulte sider.

 Bedømmelsen

Med Til døden os skiller har Kit A. Rasmussen forfattet en fantastisk bog om et emne, der desværre er meget tabubelagt – og netop derfor er bogen så vigtig. Domestic noir genren er her præsenteret i en YA udgave, og med et ukompliceret og letlæseligt sprog, er denne bog oplagt til alle unge. Dog kan andre målgrupper sagtens få en oplysende læseoplevelse – kærlighed kan jo ramme alle.

Karaktererne var godt beskrevet, og specielt beskrivelserne af de kulturforskelle som Nick og Isabelle er vokset op under, var meget levende og billeddannende. Desuden er bogen krydret med faktuelle oplysninger, der bliver langt mere relevante og interessante efter bogen er læst.

Hele bogen er gennemsyret af en paranoid stemning, hvor man som læser tror at man kender handlingen – men hele tiden aner noget skjult under overfladen. Og til slut – så vendes alle læserens fordomme på hovedet, og man udfordres på alt det man troede man havde gennemskuet.

Fire stjerner

Tak til  Forlaget Carlsen  for anmeldereksemplaret

Forfatter: Kit A. Rasmussen
Udgivet: 2017
Sidetal: 273

 

Leave a Reply