HomeBoganmeldelser Blod farver havet blåt af Stephan Garmark (Chris Rantzau Cortes #3)

Blod farver havet blåt af Stephan Garmark (Chris Rantzau Cortes #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Når det slutter

Blod farver havet blåt er skrevet af Stephan Garmark, og er sidste bind i hans Chris Rantzau Cortes trilogi. Tidligere er udkommet Pige under vand og Fantomsmerter.

Forlagets beskrivelse:

Hun havde lagt en besked. Der var en kort pause, hvor hun rumsterede med et eller andet i baggrunden, før hun tøvende sagde: ”Hej Chris. Jeg hedder Lise. Jeg håber, at jeg kan få dig til at ringe tilbage til mig på dette nummer. Det drejer sig om min søn Jonas. Han bor i Aarhus, og jeg vil meget gerne i kontakt med ham. Jeg ved, at du kan … hvad siger man … finde? Folk. Jeg håber at høre fra dig.”

En ung kvinde findes hængt ved Skovmøllen kro i Moesgaard. Hun har ingen personlige effekter på sig, og efterforskere Teddy Falk og Simone Schmidt er på bar bund med at identificere hende.

Samtidig er Chris Rantzau Cortes kommet ud af Enner Mark fængsel efter at have afsonet en dom på to og et halvt år for drabet på Spøgelset. Men han er usikker på, hvad hans næste skridt skal være.

Da han bliver ringet op af den dødssyge Lise Löve, der beder ham om hjælp til at lokalisere hendes forsvundne søn Jonas, vælger han først at sige nej til opgaven, da han er færdig med at lede efter forsvundne personer. Et besøg fra hans søster Regitze får ham dog på andre tanker, og inden længe viser det sig, at der ligger mere bag Jonas Löves forsvinding, end Chris kunne have forestillet sig.

Snart må Chris slå sig sammen med Teddy Falk og Simone Schmidt for at finde ud af, hvad der er sket med Jonas, og hvem den mystiske afdøde i Moesgaard er, og hvordan de to sager hænger sammen.

Bedømmelsen:

Så gjorde han det lige igen, ham Stephan Garmark – leverede med Blod farver havet blåt en velskrevet og levende fortælling, der formår at forene spænding, underholdning og menneskelige derouter. Bogen er på nogle punkter ret kontroversiel og grænseoverskridende, og jeg er spændt på om dette vil dele læserne. Men i vores såkaldte frie samfund, er det altså vigtigt at vi også kan håndtere de mere kontroversielle emner.

Det er 2,5 år siden vi sidst hørte noget fra Chris, og han er ikke den samme som før. Han er en knækket mand, og måske har han overstået sin afsoning, men skal nu i gang med sin egen form for soning. Han kan ikke længere slippe for at konfrontere nogle af fortidens fejltagelser. Han begynder at lægge planer for fremtiden, men livet er det der sker, mens vi andre lægger planer – og livet har altså en tendens til at komme på tværs af disse.

Chris ryger ind i en decideret livskrise, da han tvinges (af søsteren Regitze) til at vende tilbage til barndomshjemmet. Det sted, han har gjort alt for at undgå, siden han mistede sin lillebror. Og da han samtidigt, noget modvilligt, rodes ind i endnu en sag, så er der vist lagt rigeligt på hans skuldre.

Det fungerer bare

Plottet, sproget, temaer – det hele spiller bare, og man opsluges hurtigt af fortællingen. Blandingen af eftersøgning og personlige traumer fungerer rigtigt godt, og det er en force Stephan har vist før. Dog syntes denne gang at sproget flyder endnu bedre end i de forrige bind, men det er jo kun fordel :-). Til tider var der næsten poetiske sætninger.

En anden af Stephans store forcer, er beskrivelsen af de miljøer Chris færdes i. Han viser levende Århus fra to vidt forskellige sider, og hvordan de begge ligger lige under overfladen af hinanden.

En rigtig flot afslutning på en fed trilogi. Jeg er spændt på at se, hvad Stephan pønser på at lade os læse næste gang. Han har efterhånden skrevet i en del forskellige genrer, som drama, fantasy og krimi, så mon han bevæger sig i nye retninger? Det må tiden vise – jeg står i hvert fald klar til at læse med.

Chris

Forfatter: Stephan Garmark

Udgivet: 2023
Forlag: DreamLitt
Sidetal: 332

Leave a Reply