HomeBoganmeldelser Pige under vand af Stephan Garmark

Pige under vand af Stephan Garmark

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Stephan Garmark

Pige under vand er første bind i Stephans planlagte trilogi om Chris Rantzau Cortes. Chris er tidligere jægersoldat, men fordriver nu tiden som dusørjæger. Ikke fordi han har brug for pengene, men fordi han er adrenalinjunkie.

Stephan har tidligere udgivet kortromanen Syndefald, og har sammen med sin bror, David, udgivet de meget roste Rakelsminde og Love City.

Handlingen

Chris Rantzau Cortes har netop succesfuldt afsluttet en sag, da han kontaktes af efterforskningsleder Jan Bach. De har tidligere arbejdet på en sag med dødelig udgang, og Jan har igen brug for Chris’ hjælp. Den unge Esther Mathilde er forsvundet sporløst efter en bytur, og selv om politi og frivillige har ledt en måned, har de stadig ikke fundet nogle spor.

Chris er på ingen måde interesseret i at tage sagen – hvorfor spilde sin tid på en pige, der med sikkerhed alligevel er død. Men Jan får alligevel lokket ham ind i efterforskningen, og det går hurtigt op for Chris at sagen er langt større end først forventet. Han undrer sig over, at politiet har misset vigtige detaljer i efterforskningen. Hvorfor har de ikke fulgt op på vigtige spor?

Det er tydeligt, at Esther Mathilde har været helt ude hvor hun ikke kunne bunde – og at mørke kræfter er involveret. Pludseligt er Chris fanget i et net af skjulte hjemmesider, menneskehandel og rockere.

 

Chris

Kilde: Vimeo.com

Bedømmelsen

Stephan Garmark har skrevet en god, gedigen krimi, hvor læseren hurtigt fanges af historien. Med et velbalanceret sprog og en interessant karakter, behandler han grusomme, men meget relevante, emner.

Selvom det er første bind i en planlagt trilogi, og man derfor kunne risikere at meget tid gik med at opbygge et nyt univers og baggrundshistorien på de mest fremtrædende personer, så er det lykkedes Stephan at smide godbidderne ind i afmålte doser. Man lærer derfor en del om personerne og deres bevæggrunde uden at dette bliver for fremtrædende i bogen.

Miljøbeskrivelser var gode, og man kom godt rundt i Århus – jeg burde virkelig få besøgt den by. Chris havde en spændende baghistorie og var en kompleks karakter. Jeg glæder mig til at lære mere om ham, selvom jeg godt kunne have undværet de små ligheder med Carl Hamilton. Det er dog mindre detaljer, der ikke på nogen måde virker forstyrrende på historien.

Stephan tog den rette beslutning, da han valgte at skrive en krimi – og jeg ser frem til næste bind i i trilogien, der skulle udkomme i forbindelse med Krimimessen i Horsens.

 

Chris

 

Forfatter: Stephan Garmark

Udgivet: 2018
Forlag: DreamLitt
Sidetal: 292

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply