HomeBoganmeldelser Børn i andre lande af Sofie Maria Brand

Børn i andre lande af Sofie Maria Brand

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Tag verden rundt

Børn i andre lande er nyeste bog fra Sofie Maria Brand, der i 2017 udgav Jul i andre lande. Sofia Maria har en baggrund som journalist og skolelærer, hvilket hun udnytter i sin skrivning. Og så er bogen perfekt illustreret af Rasmus Juul.

Forlagets beskrivelse

Rejs jorden rundt med børn fra hele verden!

I bogen kan du besøge 13 forskellige lande og møde endnu flere forskellige børn. Gennem børnefortællinger og fakta kan du lære om børnelivet i alverdens landsbyer og storbyer, i bjerge og regnskov. Hør også om fårekyllinger som kæledyr i Kina, drageflyvning i Afghanistan, fastelavn i Litauen og den afskyelige snemand i Nepal.

Læs om alt dét og meget mere og oplev, hvordan vi som mennesker er forbundne på tværs af kloden.

Bogen indeholder også sjov og spændende viden om alt fra spisevaner, skolegang og sportsgrene til styreformer, sprog og klima. Fx kan du lære at tælle til ti på swahili eller se det eneste flag i verden, der ikke er firkantet.

Bedømmelsen

Børn i andre lande er en både underholdende og inspirerende bog, som bør høre fast til i klassesættene. Selvom bogen byder på store mængder fakta, så bliver det på intet tidspunkt kedeligt eller for tørt. Dette forstærkes også af de perfekte illustrationer fra Rasmus Juul, der helt sikkert vil appellere til de yngre læsere.

Sofia Maria Brand tager både vokse og børn med på en rejse, og introducerer dem for 13 vidt forskellige lande. Der må være foretaget en hel del research, og jeg mener da også at have læst at Sofia Maria har bygget bogen på egne rejser og samtaler med lokale. Det kan også forklare hvorfor der ”kun” er medtaget 13 lande – men hvis rigtigt mange køber bogen kan Sofia Maria jo udforske nye lande :-).

Hvert land beskrives over fire sider i en fornem blanding af fakta, særlige kendetegn, udvalgte dele af landets historie samt to eksempler på børn i landet: et fra byen og et fra landet. Det er vidt forskellige hverdage man får indblik i, og selvom fortællingerne er opdigtede, så fremstår de meget realistiske.

Målgruppen for Børn i andre lande er angivet som fra seks til tolv år, og der kommer jeg lidt i tvivl. Visse steder er det sproglige niveau i bogen ret højt, og eks. i beskrivelsen af Tyskland behandles emner som jeg personligt ville have svært ved at forklare for en seksårig.

Alt i alt en lærerig og indbydende bog, der får fem kattepoter herfra.

P.S.: For at sikre en valid anmeldelse, har jeg testet bogen på diverse naboers børn. Ingen børn kom til skade under dette eksperiment.

Forfatter: Sofie Maria Brand

Udgivet: 2020
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 64

Leave a Reply