HomeBoganmeldelser Breadline af Alain Dizerens

Breadline af Alain Dizerens

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

—————————– ANMELDEREKSEMPLAR ——————————

En rastløs mands erindringer

Alain Dizerens er født i Geneve i 1948, og  har skrevet en bog om sine rejser i 70’erne. Da vi møder ham, er han i 20’erne og bor i sin Peugeot 203. Det er koldt, og han er sulten – der må ske noget i hans liv hurtigt. Så Alain melder sig som frivillig hos en velgørende organisation – og bliver udsendt til Vietnam under krigen. De brutale forhold er et chok for vesterlændingen, der dog alligevel formår at finde gode sider af den vietnamesiske kultur.

Hjemvendt er de moderne gode en lise, men hurtigt er der igen brug for penge. Fra uddeler af gratis vaskepulver ender han som safari guide i Cameroon – måske burde han have lært at skyde først… Han bliver kustode på en Picasso udstilling, nattevagt og frivillig i en kibbutz i Israel. Kibbutzen er et fristed for mange, og Alain bruger bl.a. tiden på at studere Det gamle testamente. Men han oplever også på første hånd den splittelse der er mellem jøder og arabere.

Alain

Lejr for palæstinensere. Kilde Alain Dizerens

Igen overtager rastløsheden, og Alain drager videre i sin søgen efter noget meningsfuldt i livet. Han ender denne gang som lærervikar, og må tage noget utraditionelle metoder i brug for at holde elevernes interesse fanget. Disse metoder passer dog ikke helt ind i de konforme undervisningsmetoder, der er på mode, og snart må Alain videre i livet.

Og nu – nu bliver han forfatter. Hvert oplevelse har givet ham læring, og nu vil han dele sine oplevelser med verden.

Bedømmelsen

Alains mange oplevelser er beskrevet med en stor detalje grad og med rigtigt meget humor. Det er spændende at læse hans oplevelser af forskellige kulturer, og hans billedsprog gør stederne levende for læseren. Jeg tror de fleste vil kunne forholde sig til ønsket om at forlade trædemøllen, og bruge livet på at jage noget mere meningsfuldt.

Bogen mangler måske en ekstra gennemlæsning og rettelse af grammatiske fejl, men det er ikke noget der forstyrrer læsningen. Bogen er speciel, charmerende og meget, meget underholdende.

Tak til forfatter Alain Dizerens for anmeldereksemplaret – du kan læse mere om hans bøger via linket herunder:

 

Leave a Reply