HomeBoganmeldelser Dårekisten af Pernille Plaetner og Marianne Rohweder (Martha Munk #2)

Dårekisten af Pernille Plaetner og Marianne Rohweder (Martha Munk #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , ,

Møde med fortiden

Dårekisten er andet bind i Pernille Plaetner og Marianne Roweders Martha Munk serie. 50.000 har læst serien første bind, Hundeunger, og du kan læse min anmeldelse af det her. Der er indtil videre planlagt fire bøger om politibetjent Martha Munk.

Forlagets beskrivelse:

Fortidens stemmer hvisker i murene. En succesrig virksomhedsejer, Mogens Bonde, findes brutalt myrdet i sit hjem. Martha Munk kender familien temmelig godt og står fra starten næsten alene med drabssagen, fordi hendes faste makker, Anders Berg, ligger underdrejet efter en skilsmisse, og stationens chefefterforsker, Søren Skovmose, har travlt med en narkosag i Holbæk.

Sporene fører til et tidligere sindssygehospital i Nykøbing Sjælland, hvor Martha går på jagt efter sandheden blandt den brogede skare af iværksættere, kunstnere og terapeuter, der har slået sig ned i de gamle bygninger. Ved første øjekast ser alt tilforladeligt ud, men under overfladen findes overraskende sammenhænge, der trækker tråde til fortidens patienter.

Da drabet på Mogens Bonde efterfølges af endnu en grusom forbrydelse, tilkalder den nyudnævnte politiinspektør, Torben Billing, hjælp fra Den Nationale Efterforskningsenhed. Martha må nu – oven i arbejdspresset og private udfordringer på hjemmefronten – indstille sig på at samarbejde med en ny kollega.

Bedømmelsen:

Dårekisten er en meget værdig efterfølger til Hundeunger. Hvis forfatterne har haft problemer med ”den svære to’er” så mærkes det i hvert fald ikke på bogen og dens handling. Sproget flyder rigtigt godt, og trådene til fortiden er rigtigt godt gennemtænkt og med god sammenhæng til nutiden.

Vi ser igen, at Martha Munk ikke helt er som andre hovedpersoner, og det er med til at hæve bogens stemning og dynamik. Som tidligere fandt jeg Martha meget fascinerende, og det har helt sikkert hjulpet på min holdning til hende, at man nu har lært mere om hende. Denne gang står hun helt alene med en efterforskning, men får dog hjælp da sagen udvikler sig. Og selvom det i starten er meget svært for hende at samarbejde med kollega, så bliver han efterhånden mere og mere interessant. Det bliver spændende at høre mere om denne udvikling.

Da sagen fører Martha i retning af det tidligere sindssygehospital i Nykøbing Sjælland, kan det ikke kun hjælpe hende med opklaringen. Hun kan måske også under sin efterforskning finde grunden til, at hendes datter er endt i en næsten kultagtig besættelse af en iværksætter.

Plottet er godt sammenskruet, og man mærker forfatternes kendskab til de miljøer bogen præsenterer os for. Persongalleriet er spændende, og karaktererne fremstår realistiske. Samtidigt fremstår efterforskningen realistisk, hvilket er vigtigt for mig i politikrimier. En flot bog med en spændende præmis.

 

Dårekisten

Forfattere: Pernille Plaetner og Marianne Rohweder

Udgivet: 2021
Sidetal: 349

Leave a Reply