HomeBoganmeldelser Den der falder af Michael Larsen

Den der falder af Michael Larsen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

En rejse i videnskaber

Michael Larsen er dansk forfatter, journalist, foredragsholder, debattør og akvarelkunstner. Han er særligt kendt for sine thrillere Uden sikker viden og Slangen i Sydney.

Efter otte års pause fra thriller-genren vendte Michael Larsen i julen 2015 tilbage med et brag i form af Mordet på Øen. Den blev efterfulgt af Dødens Kode.

Handlingen

I en ejendommen i Rosengården bor fire vidt forskellige mennesker. Og umiddelbart har de da eller ikke meget med hinanden af gøre – slet ikke forfatter og journalist Magnus Storm på kvisten, der helst undgår andre mennesker.

Julie er nu heller ikke så interesseret i mennesker, for hendes store passion er fluer. Specielt svirrefluer i alle deres afarter har hendes fokus, og hun kan bruge timer i totalt stilhed for at observere deres liv. Og så er hun måske ved at blive muse for Magnus – men det ved hun ikke noget om lige nu.

Julie har i årevis lidt af skræmmende mareridt og søvnlammelse. I sine drømme ser hun mystiske ting og jages af en mand. Efterhånden er Julie så bange for at sove, at hun gør alt for at undgå det. Men fundet af en ukendt svirreflueart og mordet på to af hendes naboer, vil nu tvinge hende til at konfrontere sin frygt.

Julie og Magnus må slå sig sammen i jagten på sandheden og virkeligheden. Men konstant sker der mærkelige ting omkring parret, og de virker til at være koblet sammen med menneskehedens store spørgsmål. Det bliver en hæsblæsende rejse gennem konspirationsteorier, oldgamle civilisationer og en opdigtet sandhed. For hvad sker der egentlig, når man afslører noget der helst vil leve i det skjulte?

Bedømmelsen

Dette bliver en af den slags bøger, der virkeligt vil dele læserne. Og i starten kan den også være virkeligt vanskeligt at komme ind i – men så opsluges man at det til tider absurde univers Michael har skabt. Sjældent har jeg brugt nettet så meget i forbindelse med læsningen af en bog, for konstant blev min horisont udvidet i helt utænkelige retninger.

Den der falder er ikke for læsere, der foretrækker letlæst og hurtig underholdning, for den kræver rigtigt meget af sin læser. Det er vist første gang jeg har tænkt på min Corona karantæne positivt, for jeg tror ikke jeg var kommet gennem bogen under normale omstændigheder. Bogen kræver, at man har tid til at fordybe sig

Bogen indeholder masser af tempo, og det er svært ikke at drage paralleller til Dan Brown i rejsen gennem forskellige spor og teorier. Jeg tør slet ikke overveje, de kæmpe mængder research Michael Larsen må have været igennem. Bogen er helt sikkert mere avanceret end jeg er vant til, og med dens mange perspektivskift udfordrede den til tider min opfattelse af virkeligheden – ligesom Julie måtte jeg overveje, om der var tale om virkelighed eller hallucination.

Læs den, hvis du vil udfordres, lære en masse og selvfølgelig blive underholdt.

Forfatter: Michael Larsen

Udgivet: 2020
Sidetal: 376

Leave a Reply