HomeBoganmeldelser Den niende kreds af Victoria Larm

Den niende kreds af Victoria Larm

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , ,

Helvedes cirkler

Den niende kreds er Victoria Larms debut, og første bind i en planlagt trilogi.

Forlagets beskrivelse:

Den syttenårige Livia Seigel er på en farlig mission. Hun er yngste skud på stammen i den indflydelsesrige stockholmske skibsrederfamilie Seigel, der er på randen af økonomisk ruin efter børskrakket i 1929. Livia jagter sandheden om, hvad der i virkeligheden skete med hendes elskede onkel Henrik, Seigelfamiliens overhoved, der pludselig forsvandt sporløst. Var det selvmord? Flygtede han? Eller blev han myrdet? Det eneste spor, hun har, er en lædermaske formet som et ravnenæb.

Samtidig i Venedig er den rodløse Calvin de Laval flyttet ind i et af byens smukke palazzoer hos den mand, han elsker. Men et oprørende telegram fra Stockholm vender op og ned på idyllen, og de to mænd har ikke andet valg end straks at forlade Venedig og begive sig til Sverige.

I Stockholm viser det sig, at flere i familien Seigel vil gå uhyggeligt langt for at forhindre, at familiens allerdybeste hemmeligheder kommer frem.

Bedømmelsen:

Den niende kreds er et godt forsøg på en historisk krimi med en noget… anderledes historie. Og desværre fungerede bogen ikke helt for mig, da jeg fandt historien lidt rodet, og persongalleriet uden mange interessante karakterer.

Miljøbeskrivelserne har rigtigt flot udtænkt. Specielt scenerne i Venedig fremstod levende, og de svenske blev fremhævet af bl.a. beskrivelser af datidens tøjmode og væremåde. Man bliver præsenteret for lidt historiske detaljer, og det fungerer godt.

Jagten på pestmasken er, til tider, ret interessant. Den har spillet en stor rolle i Livias familie, og derfor er det vigtigt for hende at finde den. I jagten føres hun til flere forskellige steder og rodes ind i farlige situationer. Men Livia er fast besluttet på at finde sin onkel Henrik – der uforklarligt forsvandt, og efterlod hende alene. Og er er nok et af mine største problemer med bogen: jeg havde absolut ingen sympati for, eller interesse i, Livia.

Scenerne fra Henriks barndom er langt mere interessante, og her fandt man en smule af den spænding bogen lovede. Her får historien en helt anden karakter, og her begynder man at få læselysten tilbage.  Desværre er det ikke nok til at redde bogen.

Den niende kreds

Forfatter: Victoria Larm

Oversætter: Allan Hilton Andersen
Udgivet: 2023
Forlag:  Gyldendal
Sidetal: 384

Leave a Reply