HomeBoganmeldelser Dødbringende besked af Helen Cox

Dødbringende besked af Helen Cox

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Et hyggeligt og finurligt..mord?

Dødbringende besked er første bind i Helen Coxs Kitt Hartley serie. Helen Cox er en Yorkshire-født forfatter og digter. Efter at hun afsluttede sin MA i kommunikation fra University of York St. John, skrev hun for en række magasiner, tv, film, radio og web-sider. Helen Cox har foreløbig skrevet fire bind i serien om amatørdetektiv og bibliotekar Kitt Hartley.

Handlingen

Mød Kitt Hartley: bibliotekar, Lady Grey-te drikker og…detektiv? På en helt normal dag sidder hun på jobbet ved University of the Vale of York bibliotek. Dagen forstyrres dog af kriminalkommissær Halloran og kriminalassistent Charlotte Banks møder op.

Politiet afslører, at Kitts bedste ven Evie er mistænkt i mordet på sin tidligere kæreste Owen. Selvom Kitt aldrig ligefrem har været fan af Owen, og aldrig har tilgivet ham at han slog op med Evie over messenger, så har hun dog svært ved at tro, at Evie pludseligt skulle være morder. Men alle beviser peger på Evie.

Forfærdet over, at politiet kunne have fået det så forkert, beslutter Kitt at der kun er én ting at gøre: hun vil selv undersøge Owens mord. Hun har læst hundredvis af mysterieromaner – hvor svært kan det være? Hun får hjælp af sin assistent Grace og lejlighedsvis af bibliotekets mere eller mindre excentriske stamgæster.

Kitt vil dog snart opdage, at de maleriske gader i York skjuler mørkemere end hun nogensinde kunne have forestillet sig. Og hun er nødt til holde sig under radaren, for morderen holder øje med hende…

Bedømmelsen

Dødbringende besked er en imponerende start på en ny hyggelig krimiserie. Den historiske by York udgør en glimrende kulisse for bogen, ligesom de fascinerende gotiske rammer var perfekte til at skabe bogens stemning.

Der var mange tiltalende ting ved bogen: Beskrivelsen af det smukke bibliotek med dets tårnhøje bogreoler af egetræ, farvede glasruder og de malede loftsmalerier. Dialogen, der involverede mange velplacerede litterære referencer uden dog at virke alt for intellektuel. Et tempo der aldrig mistede pusten, og derfor hele tiden hold læserne på tæerne.

Kitt er en person med meget bestemte meninger og holdninger – men hun vil gå langt for at redde sin bedste ven. Samtidigt prøver hun at beskytte sig selv og sine følelser, men nogle gange sker tingene selvom vi måske ikke umiddelbart er klar til dem. Og så har hun en kat – det bliver da ikke meget bedre end det 🙂

Alle karaktererne fremstod levende og realistiske, og specielt Kitt fascinerede fra starten. Hun er en klog og ressourcestærk kvinde, som mange sikkert vil undervurdere i starten.

Selvom der måske til tider mangler lidt troværdighed over planlægning og mord, og selvom en mistænkt anholdes på et meget tyndt grundlag, så vil bogen alligevel fange læsere med trang til who-dunnit dramaer i ægte Cluedo-stil. Charmerende og god læsning, der specielt vil tiltale elskere af Elly Griffiths og Louise Penny.

Dødbringende besked

Forfatter: Helen Cox

Oversættere: Kamilla Pontoppidan Haderup
Udgivet: 2020
Sidetal: 412

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply