HomeBoganmeldelser Drevet til mord af Rachel Abbott

Drevet til mord af Rachel Abbott

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

“Sådan slutter det altså. Det står helt klart for mig nu: En af os skal dø. Nogle dødsfald er uundgåelige. Andre kan forhindres. Og så er de tragedier der drives af deres egen kraft – dem, der når først de er begyndt, vil samle styrke, forårsage skade efter skade, tab efter tab. Ja. Det er på tide at afslutte dette …”

Handlingen

Mark og Cleo er søskende og har haft en barsk opvækst. Hele livet har Cleo kæmpet for at beskytte Mark – koste hvad det vil. Indædt har hun drevet Mark frem til en succesfuld karriere som fotograf, og hun styrer det meste af hans liv. Derfor er Cleo også meget skeptisk, da Evie bliver en del af Marks liv – hvor kom hun pludselig fra og hvorfor har Mark ikke nævnt hende før det var for sent?

Har Mark endnu en gang taget en helt forkert drejning i livet, som dengang han giftede sig med den amerikanske millionær Mia? Mia fjernede en del af Cleos magt over Mark – indtil hun døde i en tilsyneladende tragisk ulykke. Overfor Mark virker Evie som om hun gladelig byder Cleo velkommen i deres hjem – men Cleo har gennemskuet hende…

Da betjenten Stephanie King tilkaldes til et hus i Cornwall vækker det dårlige minder. Hun kender udmærket det helt specielle hus – hun har været der før – og sidst gang var en kvinde død. Denne gang er scenen værre: to mennesker, sammenslynget i en seng, med blod over det hele – og et grædende barn i baggrunden. I starten frygter Stephanie et dobbeltmord indtil en af skikkelserne bevæger sig. Skikkelserne i sengen er Evie og Mark – og Evie tilstår med det samme, at hun har slået Mark ihjel. Men er det overlagt mord eller selvforsvar?

Under den efterfølgende retssag oprulles de begivenheder, der har ført frem til den skæbnesvangre nat. Et reelt drama, der afslører mørke fortider, brutale løgne og mennesker drevet af ønsker om hævn. Stephanie og efterforskningslederen, Gus, kæmper for at få Evie dømt – men måske hindrer deres fælles fortid dem i at se gennem nettet af intriger og bedrag.

Evie

Bedømmelsen

Drevet til mord indeholder alt hvad en god psykologisk thriller bør indeholde: grusom fortid, nuværende dæmoner og karakterer, man som læser ikke kan gennemskue. Men bogen adskiller sig alligevel i den måde historien samles på. Alle spillets brikker doseres på den helt rigtige måde, der konstant efterlader læseren i tvivl om sagens rette sammenhæng. Bogen skifter mellem de forskellige karakteres synsvinkler, hvilket er medvirkende til at hæve spændingsniveauet.

Plottet var skåret perfekt til – og var helt uforudsigeligt. Karaktererne er alle meget komplekse personer, der alle indeholder skjulte sider. Konstant afsløres overraskende sider af dem alle, og deres belastede baggrunde forstår Rachel Abbott at udnytte på bedste vis. Twist følger twist, til man som læser efterlades brugt, rystet, chokeret og overrasket.

Trekantsdramaet mellem Mark, Evie og Cleo er velgennemtænkt og som en hvirvelvind slæbes læseren gennem intriger, konflikter og nervepirrende retssalsdrama – centreret om, hvordan et ønske om hævn kan blive en altopslugende følelse, der driver hvert et skridt og hver en handling man foretager sig.

Og således begynder det …

Johann

 

Forfatter: Rachel Abbott

Udgivet: 2019
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 340 

Leave a Reply