HomeBoganmeldelser Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge (Helen Grace #7)

Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge (Helen Grace #7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Tik tak

Elsker, elsker ikke er syvende bind i Matthew Arlidges medrivende og hæsblæsende Helen Grace serie. Matthew Arlidge har studeret engelsk litteratur på universitetet i Cambridge samt film- og tv-produktion i Bristol.

Handlingen

Helen Grace er blevet løsladt efter sin fejlagtige fængsling, og har igen kastet sig over jobbet. På vej på arbejde bliver hun næsten ramt af en bil, og kommer derefter forbi en afdød kvinde. Men hvad der i første omgang ligner en tragisk ulykke, skal snart vise sig at være starten på en række koldblodige mord.

En apoteker nedskydes brutalt, men en kunde får lov til at overleve. Hvilke motiver ligger bag, og er der overhovedet en forbindelse mellem de to mord? I dagens løb møder Helen og hendes team flere og flere ofre – og mens presset fra både ledelsen og pressen tager til, arbejder de desperat på at finde morderen.

Morderen er tydeligvis ude på sin helt egen mission, men hvis Helen og hendes hold ikke finder baggrunden for denne, kan det ende i et massivt blodbad. De efterfølger mange spor, men morderen er hele tiden et skridt foran.

Journalisten Emilia Garanita er efter hendes bidrag til fængslingen af Helen blevet stemplet af de seriøse medier. Nu arbejder hun i en underordnet stilling, men denne sag nægter hun at give fra sig. Hun starter sin helt egen efterforskning, der ender med at sætte hende i en farlig situation.

Da en situation på en skole udvikler sig voldsomt, må Helen og hendes hold træffe lynhurtige beslutninger – men hurtige beslutninger kan medføre drastiske fejl. Kan Helens egen fortid gøre det nemmere for hende at sætte sig i morderens sted – eller vil dagen bringe flere ofre?

Bedømmelsen

Elsker, elsker ikke er endnu et hæsblæsende, medrivende og bare hamrende godt kapitel i Helen Grace fortællingen. Plottet er fantastisk og så velgennemtænkt at de færreste vil kunne gennemskue det inden slutningen. Sæt dette sammen med en støt stigende spændingskurve og gensyn med elskede karakterer – og så har du en skøn læseoplevelse.

Handlingen finder sted i løbet af bare 24 timer, og det giver en hel speciel intensitet til bogen. Selvom det også medfører at der er mindre tid til at udvikle de enkelte karakterer, så er det alligevel lykkedes Matthew Arlidge at flette masser af oplysninger ind i fortællingen.

Det er en anden Helen vi møder i dette bind. Tidligere tiders begivenheder har sat deres tydelige præg, og hun har svært ved at stole på sit team som før i tiden. Omkostningerne for både hende og teamet har været store, og det kommer til at tage tid før Helen bliver sit gamle jeg.

Vi er vant til et højt tempo i Matthews bøger, men her hæves niveauet lige en gang mere. Det er imponerende hvordan det lykkedes ham at forene de psykiske aspekter fra både Helen og morderen med spænding og dramatik. Sproget flyder og holdes i meget stram snor der sammen med de korte kapitler hjælper med at skabe bogens intense stemning.

Der var også plads til et gensyn med Emilia Garanita, der er en meget speciel karakter. Nogle gange kan man ikke holde hende ud, og andre gange har man stor forståelse for hendes bevæggrunde. Det var dog forfriskende, at vi ikke oplevede direkte konfrontationer mellem Helen og Emilia i dette bind.

Elsker, elsker ikke er meget mere end ”bare” en krimi. Det er også en bog der udforsker hvordan fortidens traumer kan have indflydelse på fremtiden, og at det ikke altid er muligt at flygte fra sin fortid.

.Elsker, elsker ikke

Forfatter: Matthew Arlidge

Oversætter: Stig W. Jørgensen
Udgivet: 2020
Forlag: Jentas
Sidetal: 400

Leave a Reply