HomeBoganmeldelser Evig vinter af Louise Roholte

Evig vinter af Louise Roholte

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

——————————- REKLAME*—————————————-
Ivalu krævede 2 års arbejde

Ivalu er en del af Skovfolket – et af de fire folkeslag i trilogien Fire folk. Louise Roholte har arbejdet i 2 år på historien, men det er ikke hendes første forsøg som forfatter. I de seneste 10 år har Louise faktisk udgivet mere end 10 bøger, der dog mest var rettet mod piger i alderen 9 til 14 år.

Med Evig vinter har hun forsøgt at ramme en mere voksen målgruppe, ligesom historien er henvendt til begge køn.

Handlingen

Verden som den kendes af alle fire folk er forandret. Alt hvad de ser, de områder de bebor og den mad de spiser, er ændret til uigenkendelighed. Truende klimaforandringer har dækket kloden med is og sne, og alle dyr er for længst draget bort.

Omkring de små bål samles mennesker, mens de deler de magre måltider. Beslutningen har været længe undervejs, men erkendelsen er nu klar: De områder, de har beboet i genererationer må forlades og alle må drage på jagt efter mad, ly og sikkerhed.

Ivalu er fra Skovfolket, og er vokset op med myterne om andre folk. Omkring bålet skabtes fortællinger om mystiske søfolk, behårede bjergfolk og udholdende ørkenfolk – men det er jo bare historier, ikke? Om ikke andet kan de holde hjernen beskæftiget, når flokken drager afsted mod ukendte farer i jagten på et nyt liv.

Anfred er fra Søfolket, der lider hårdt under den tykke is der dækker for deres madforsyning. Også Søfolket må forlade de traditionsrige egne, og søge efter nye jagtmarker.

Hvad folkene ikke ved er, at selvom rejsen kan medføre nye beboelsessteder og et bedre liv, så kan den også medføre død og lidelse. Hvad sker der, når flere folk måske skal kæmpe om de samme områder, og hvad sker der, når myter pludseligt kommer til live?

Evig vinter er historien om 2 af disse folk, der ender med at lære, at ikke alt er som det ser ud på overfladen.

Ivalu

Bedømmelsen

At tage udgangspunkt i livsomvæltende klimaforandringer, og forskellige gruppers kamp om sparsomme ressourcer, er at skabe et spændende fokus for en potentielt medrivende fortælling. Desværre mangler første bind i trilogien en dybere karakterudvikling, hvilket gjorde at man som læser ikke rigtigt blev investeret i hovedpersonerne.

Det vil altid være en problematik i første bind af en planlagt serie, at hovedtrækkene og de vigtigste personer først skal ridses op for læseren. Og måske netop derfor har man undladt at gå i dybden med dette, hvor levemåde og indretning af bopladser dog til gengæld er beskrevet malende og levende.

Evig vinter viser absolut potentiale, og Louise har tydeligt talent for at skrive – men jeg blev desværre ikke indfanget af hverken universet eller karaktererne. Måske havde en længere bog været af foretrække, da dette ville have muliggjort en langt mere detaljeret indføring i de fire folks verden.

Ivalu

Tak til Louise Roholte for anmeldereksemplaret.

Forfatter: Louise Roholte

Udgivet: 2018
Forlag: Mellemgaard
Sidetal: 159
  • Forbrugerombudsmanden har besluttet, at alle indlæg med sponsorerede bøger skal markeres som reklame. Dette kan man være enig eller uenig i, men faktum er at alle anmeldelser indeholder mine personlige holdninger.

Leave a Reply