HomeBoganmeldelser Hun er jo bare 4 af Tina Myung Povlsen

Hun er jo bare 4 af Tina Myung Povlsen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

———————– REKLAME* ——————————-
Når livet tager en uventet drejning

Da Tina mødte sit livs kærlighed, så hele fremtiden lys og lykkelig ud. Det skulle være de to for altid – sammen skulle de opbygge en fremtid og en familie. Men hvad sker der egentlig, når den skønne kærlighedsbobbel med de to opslugte beboere invaderes af en ny deltager. En deltager der ikke er resultatet af en sammensmeltning af de to, men derimod resultatet af den enes sammensmeltning med en anden?

Handlingen

Tina er lykkelig i sit forhold med Peter, som hun forventer at opbygge en fremtid og en familie med. Da Peter flytter til Sverige for at være tættere på datteren Silje fra et tidligere forhold, vælger Tina at flytte med. Men det er ikke nemt pludseligt at skulle dele tilværelsen med et 4-årigt barn, og slet ikke når barnet ikke er ens eget.

Forholdet bliver ikke bedre da Tina bliver gravid, for Peter mener ikke tiden er inde til at udvide familien – måske er det faktisk dette, der endeligt slår forholdet i stykker? For det var ikke nemt for Tina at opgive sit eget barn, og inderst inde ville hun nok have ønsket, at Peter havde valgt hende og barnet til …

Der er masser af gode oplevelser og stunder, ikke mindst når Tina er alene med Silje. Men det er ikke nok, for Tina er ikke – og føler sig ikke – som Siljes mor. For Tina var det ikke livet i en perfekt kernefamilie, og det var svært at give plads til Silje og den opmærksomhed hun krævede.

Hun er jo bare 4 er en fortælling om at blive fravalgt, om jalousi og en manglende manuel til en helt ny rolle.

Tina

Kilde: https://www.flickr.com/photos/ulfbodin/31098391855/

Bedømmelsen

Tina har skrevet en meget personlig beretning. Bogen viser både udtryk for en kvinde, der har haft behov for at bearbejde en væsentlig oplevelse, men også en fortælling som hun gerne selv ville have haft til rådighed i situationen. Bogen er nemlig glimrende som information og støtte til andre, der befinder sig i samme situation som Tina.

Egentlig er det jo et svært og tabubelagt emne Tina har valgt at berøre – for det er overhovedet tilladt at erkende, at man måske ikke elsker sit papbarn på samme måde som den biologiske forælder? Uanset hvad, så er det altså virkeligheden – og som sådan er bogen et vigtigt indspark i en tid, hvor flere og flere oplever at blive papforældre.

Om du selv er bonus-, pap- eller plastikmor, eller om du bare gerne vil lære mere om de følelser og udfordringer der kan være med dette, så kan jeg anbefale dig at læse bogen. Og er du biologisk forælder, kan bogen også være god inspiration til at klæde din partner på til rollen  – for det er ikke nemt pludseligt at være en voksen, der ikke ved hvilke rettigheder man har overfor et lille barn.

Tina

Tak til Tina Myung Povlsen og Byens Forlag for anmeldereksemplaret.

Forfatter: Tina Myung Povlsen
Forlag: Byens Forlag
Udgivet: 2018
Sider: 172

  • Forbrugerombudsmanden har besluttet, at alle indlæg med sponsorerede bøger skal markeres som reklame. Dette kan man være enig eller uenig i, men faktum er at alle anmeldelser indeholder mine personlige holdninger.

Leave a Reply