HomeBoganmeldelser Feis fristelser af Ingeborg Vagt

Feis fristelser af Ingeborg Vagt

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

——————————- REKLAME*—————————————-
Som slangen med æblet

Mona sidder lidt fast i den vestjyske muld. Hun er præget af en ufrivilligt abort og tabet af begge forældre, men da veninden Gunva og hendes kæreste Peter vender glade og solbrune hjem fra ferie, har Mona fået nok. Impulsivt booker hun en tur til Barcelona, hvor hun hurtigt møder den karismatiske Fei.

Mona spindes hurtigt ind i feriestemning og Feis dynamiske udstråling og mod på livet. Da Mona vender hjem til Danmark, har hun svært ved at glemme Fei og hendes spændende rejser rundt i verden – men hvordan tjener Fei egentlig sine penge? Hurtigt går det op for Mona, at Fei er en del af et skummelt firma i pyramidestilen, og at firmaet er villige til at gå meget langt for at beskytte sig selv.

Sammen med Gunva og Peter forsøger Mona nu at gennemskue firmaet, hvilket bl.a. bringer hende til Hamborg – men ovenover alt hænger stadig den magnetisk dragende Fei. Jo længere Mona kommer i sin søgen,  jo mere begynder Feis glansbillede dog at krakelere – men hvem ender som vinder? Og er der mere end én slange i paradis?

Mona

Bedømmelsen

Umiddelbart havde jeg svært ved at komme ind i fortællingen, da den springer i tid og sted. Men som historien udfolder sig, gribes man hurtigt og så vender siderne sig selv. Ingeborg Vagt viser store evner for at lege med sproget, hvilket specielt vises i de maleriske miljøbeskrivelser – der dog til tider kan blive lige lovligt detaljerede.

Selvom jeg ikke følte, at jeg kom helt ind under huden på Mona, så var jeg alligevel efterladt med en oplevelse af nogle realistiske karakterer, hvor specielt dynamikken mellem dem var fængende beskrevet. Tematikken vedrørende menneskers evne til at manipulere andre med ren udstråling er fascinerende, ligesom menneskers evne til at tro på selv det mest uvirkelige i søgen på … måske ungdom, er interessant.

Selvom bogen godt kunne trænge til en strammere korrekturlæsning, så var det alt i alt en god læseoplevelse.

Mona

Tusind tak til Ingeborg Vagt for anmeldereksemplaret.

Forfatter: Ingeborg Vagt

Udgivet: 2017
Forlag: Mellemgaard
Sidetal: 236
  • Forbrugerombudsmanden har besluttet, at alle indlæg med sponsorerede bøger skal markeres som reklame. Dette kan man være enig eller uenig i, men faktum er at alle anmeldelser indeholder mine personlige holdninger.

Leave a Reply