HomeBoganmeldelser Fix me af Caroline Amstrup Pedersen

Fix me af Caroline Amstrup Pedersen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

—————————— ANMELDEREKSEMPLAR —————————————

Caroline Amstrup Pedersen er 17 år, og skrev sin første novelle i 3. klasse. Fix me om den unge Olly er hendes første roman, og en stort skridt på vejen, til at opfylde forfatterdrømmen.

Handlingen

Olly kan ikke mere! Endnu en gang vågner han op – omtåget og omgivet af tegn på druk- og stofmisbrug. Nu skal han bare væk, så han pakker sine ting og stikker af – ud af vinduet.

Olly har ikke set sin familie i 3 år, og meget har ændret sig i familien. De tydeligste tegn er det nye hus og de ekstra penge, familiens nye omgangskreds og Ollys lillebror Sam. Både familien og de nye naboer – der bl.a. tæller tvillingerne Sia og Jaden – tager imod ham med åbne arme. For Olly er det dog som en helt ny verden – som den han forlod for 3 år siden, og han skal kæmpe for at finde sin plads.

Olly er meget præget af sin barndom og teenageårene – han har aldrig rigtigt passet ind, og hans flugt (og måske oprør) førte ham i armene på Adam. Men selvom Adam måske udgjorde en base, så er han ikke sund for Ollys selvtillid og udvikling.

Med hjælp fra familien og Jaden kæmper Olly nu for at finde sin nye plads i livet, og begynder langsomt at forstå, hvor meget man kan overkomme så længe man er omgivet af støtte og kærlighed.

En relevant bog om at være anderledes, at stå udenfor fællesskabet og de valg vi alle udsættes for i livet.

Olly

Kilde: Dreamstime.com

Bedømmelsen

Jeg er imponeret over debuten, og Caroline Amstrup Pedersen visere absolut tegn på talent. Fix me fremstår som relevant læsning for unge, da den bl.a. omhandler følelsen af at være anderledes og stå udenfor. Det er vist de færreste unge, der aldrig har oplevet den følelse. Bogen beskriver på glimrende vis, hvordan alle oplever op- og nedture, men det er hvordan vi reagerer på disse og hvilket netværk der omgiver os, der har betydning for udviklingen.

 Problematikken omkring, hvor meget man kan være villig til at ofre for at være del af et fællesskab, er altid relevant – specielt fokus på, at det ikke altid er det rigtige valg at være en del af fællesskabet, hvis det sker på bekostning af dig selv.

Personligt mener jeg sagtens at bogen kunne have været længere. Jeg savnede mere information om fortiden, om Ollys tid med Adam og hans forhold til pigen Meghan. Jeg ville også gerne have læst mere om Ollys forældre og deres følelser og tanker, da Olly vendte hjem. Forældrene må have været betænkelige, også i forhold til Ollys indflydelse på lillebroderen.

Alt i alt en glimrende debutroman af Caroline Amstrup Pedersen – jeg glæder mig til at følge hendes videre forfatterskab.

Tak til forfatteren for anmeldereksemplaret.

Forfatter: Caroline Amstrup Pedersen
Udgivet: 2017
Sidetal: 233

 

Leave a Reply