HomeBoganmeldelser Den perfekte mor af Aimee Molloy

Den perfekte mor af Aimee Molloy

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Den mørke side

Den perfekte mor er Aimee Molloys debutroman, men hun har tidligere været medforfatter til en lang række bøger. Filmrettighederne til bogen er allerede solgt til Sony/TriStar, og filmen forventes at have Kerry Washington i hovedrollen.

Forlagets beskrivelse:

Skarpsindig thriller om at miste sit barn – og sig selv.  MAJMØDRENE – en gruppe kvinder, hvis babyer blev født samme måned. To gange om ugen mødes de i Brooklyns Prospect Park, hvor de får et afbræk fra deres daglige rutine. Da Nell foreslår en bytur, griber mødrene chancen for noget tiltrængt voksenselskab, men aftenen tager en tragisk drejning, da en af babyerne forsvinder fra sin vugge. Nell, Colette og Francie leder sammen og hver for sig efter svar på aftenens hændelser, mens singlemoren Winnie står tilbage med et brændende ønske: at få sin baby igen.

Den perfekte mor er en thriller, der ikke kun efterlader dig på kanten af stolen, men som stiller skarpt på de forskellige forventninger til nutidens mødre.

Bedømmelsen:

Den perfekte mor er en imponerende debutroman, der med sit overbevisende sprog og medrivende handling fastholder læseren fra første side. Dog mener jeg ikke helt at bogen lever op til betegnelsen psykologisk thriller, men mere en slags psykologisk kvindefiktion.

En af bogens stærkeste forcer, og en perfekt analyse af vores tid, er både de urealistiske forventninger nybagte mødre har til sig selv, og sensationslysten hos medierne. I bogen symboliseres det via den kvindelige reporter, der ikke efterlader nogen sten uvendt – for hun skal nok finde noget snavs på vores hovedpersoner. Derudover udvikler stemningen i befolkningen sig hurtigt, og snart er der, udover nyhedsartiklerne, talkshow der sætter spørgsmålstegn ved Winnies opførsel.

Handlingen skiftede problemlæst mellem de forskellige synspunkter. Læseren møder intense, korte kapitler, der skifter mellem for- og nutid. Det er helt sikker med til at fastholde opmærksomheden. Man møder en fin blanding af distinkte personligheder, der skaber en masse underholdende scener.

Aimee Molloy udviste en rigtig god evne til at skabe realistiske kvinder der, både i deres egen ret, men endnu mere kollektivt, har meget overbevisende historier. Hendes beskrivelser af angst, usikkerhed og behovet for at leve op til omgivelserne krav om perfektion, var helt perfekt fanget. Hendes skrivestil er både tempofyldt og fuld af realistiske dialoger. Måske kunne slutningen godt have brugt en smule mere arbejde, men det var ikke noget der ødelagde den overordnede læsning.

I starten af hvert kapitel har forfatteren valgt at inkludere nogle råd. Her findes bl.a. information om stadierne af følelsesmæssig, social og fysisk udvikling. Råd, der umiddelbart kan virke meget nyttige, men som også kan sætte nybagte forældre under stort pres – for udvikler deres barn sig nu i det rigtige tempo?

Alt i alt en tilfredsstillende bog med fremragende karakterer og et fantastisk plot. Anbefales eks. til læsere af Liane Moriarty.

P.S.: Den der politiefterforskning – kan man være mere ukompetent!

Den perfekte mor

Forfatter: Aimee Molloy

Oversætter: Laura Kjær Larsen
Udgivet: 2021
Forlag: Falco
Sidetal: 314

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply