HomeBoganmeldelser Happy food – del 1. Spis dig lykkelig

Happy food – del 1. Spis dig lykkelig

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

En boganmeldelse i to dele

Kan man det? Ja, det kan man 🙂 Specielt hvis bogen indeholder både en teoretisk og en praktisk del – og det gør Happy Food. Så i første omgang får du en anmeldelse af den teoretiske del, men må vente (tålmodigt) på resultatet af den praktiske prøve.

I det meste af deres voksenliv har Niklas Ekstedt og Henrik Ennart arbejdet med mad. Men med tiden er det blevet mere og mere tydeligt for dem, at maden ikke kun har betydning for vores fysiske men også vores psykiske velvære. Den nyeste forskning peger på, at moderne spisevaner kan være skyld i det stigende antal depressioner og stressrelaterede sygdomme – men ifølge forfatterne er det muligt at rette op på dette, ved at ændre hvilken mad vi fodrer kroppen med.

Den teoretiske del

Forfatteren gennemgår på en let tilgængelig måde den nyeste viden og forskning i moderne madvaner, og hvilket tiltag der skal til for at sikre, at vi alle kommer på ret kurs. Og ja – det kan da blive lidt tørt at læse om tarmbakterier, blodsukker-blues og Middelhavskost. Men den biologiske revolution er virkelighed.

Jeg finder deres fokus på helheden inspirerende, da der ikke er nogle fødevarer der decideret hænges ud – i stedet fokuseres på den rette sammensætning af forskellige fødevarer for at opnå den mest optimale effekt. Den grundlæggende idé om, at kroppen har bedst af naturlig, umodificeret mad er måske ikke ny, men at der er så tydelige forbindelser mellem tarmene og vores psykiske velvære er inspirerende.

Happy

Det videre forløb

Efter gennemgangen af de nyeste forskningsresultater, behandler bogen grundigt den mest hensigtsmæssige sammensætning af måltider. Udover dette er der 38 inspirerende opskrifter med lokkende billeder, ligesom der er gode tips til at komme i gang med nye vaner.

Men når alt kommer til alt, så er det jo ikke nok at læse om forskning og nyttige bakterier. For det bogen mangler, er repræsentanter der har opnået resultater med bogen. Hverdagseksempler på folk, der rent faktisk har fået bedre psykisk velvære af at følge rådene. Og det er netop dette jeg vil forsøge at give dig i 2. del af min anmeldelse.

Nu tænker du måske: Jamen, virkelige resultater kan vel kun testes på læsere, der reelt har problemer med det psykiske velvære! Og det har du da helt ret i – men her er du heldig. Jeg er nemlig en af de mange danske, der har været ramt af stress og efterfølgende kæmper med depression. Jeg er en del af de statistikker, der viser et stigende forbrug af antidepressive midler og en stigende belastning på sundhedsvæsenet. Men dermed er jeg også en af del af dem, der på egen krop kan fortælle dig om bogens anbefalinger virker – og de næste måneder skal gå med at teste dette.

Forfatter: Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

Oversætter: Helle Albeck
Udgivet: 2018
Sidetal: 248

Leave a Reply