HomeBoganmeldelser Huset ved havet

Huset ved havet

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

———————————————————— REKLAME ———————————————————————

Tora tror hun kender sin familie – men gør man nogensinde det?

Huset ved havet er første bind i Dorte Hummelshøj Jakobsens Tora trilogi, og er en kort, men spændende psykologisk krimi.

Tora er historisk forfatter og på flugt fra sit forliste ægteskab. Da hun får mulighed for at låne sin fasters gamle fiskerhytte ved Vesterhavet, virker det som det perfekte sted. Her kan hun finde fred og ro. Men da et lynnedslag sætter ild i den gamle stald, finder Tora mere end bare gamle ko bidsler. Under gulvet finder hun et skjult rum – og et skelet.  Politiets undersøgelser viser, at skelettet stammer fra tiden under den tyske besættelse – men Toras faster Bergtora mener, at man skal lade gamle hemmeligheder hvile.

Toras spørgsmål bringer minderne frem hos Bergtora. Om den hårde tid under krigen, hvor kvinderne måtte forsøge at overleve, når mændene var væk. Om at skulle passe både sine mindre søskende og psykisk fraværende mor. Om at skulle passe både skole og gård – og om, hvorvidt livet egentlig ikke er bedre, når der ikke er nogle mænd til at bestemme.

Men Tora vil ikke slippe sagen, og dykker ned i de gamle arkiver – måske ender hun dog med at finde mere end hun havde regnet med.

Bedømmelsen

Dette er absolut ikke en krimi med fart over feltet og masser af drama. I stedet er det en kort bog, hvor der hele vejen igennem foregår et underliggende psykologisk spil, og hvor plottet absolut ikke er nemt at gennemskue.

Miljøbeskrivelserne er fantastiske og man kan næsten føle tågen rulle ind fra Vesterhavet. Samtidigt er personerne velbeskrevede, og man når at kende dem ret godt på  den korte tid.

Alt i alt følte jeg mig godt underholdt, og kan sagtens forestille mig at læse flere af forfatterens bøger i fremtiden.

3 stjerner

Tak til Dorte Hummelshøj Jakobsen for anmeldereksemplaret.

Af: Dorte Hummelshøj Jakobsen

Forlag: Candied Crime

Sprog: Dansk
 Dato for udgivelse: 2014-04-07

Leave a Reply