HomeBoganmeldelser Jeg vil savne dig i morgen af Heine Bakkeid

Jeg vil savne dig i morgen af Heine Bakkeid

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

En psykologisk thriller med mytiske dimensioner

Heine Bakkeid har udgivet en række børne- og ungdomsbøger, men nu debuterer han med sin første thriller. Jeg vil savne dig i morgen er første møde med den tidligere efterforsker Thorkild Aske, men anden bog i serien, Mød mig i paradis, er allerede klar til udgivelse i juni.

Handlingen

Der står han så. Thorkild Aske. Tidligere forhørsleder og netop løsladt efter tre års fængsel for manddrab. Job, status, bolig og konen er væk – konen har endda fundet sammen med hans tidligere chef. Han er plaget af både fysiske og psykiske smerter efter ulykken, og det bedste det lokale jobcenter kan tilbyde, er et job i et callcenter.

Tidligere har en ung, dansk mand købt et fyrtårn i Nordnorge – men er forsvundet uden spor. Det lokale politi har afskrevet sagen som en drukneulykke, men der er aldrig fundet noget lig. Thorkild overtales af drengens mor til at undersøge sagen nærmere. Han drager til den lille øde ø, og ankommer midt under en af efterårets storme.

Det går hurtigt op for Thorkild, at der er brikker der ikke passer mens han kæmper med det lokale politi. Den vindblæste ø med det forladte fyrtårn gemmer på mere end én hemmelighed, og da stormen rammer afslører havet et lig – men det er ikke liget af den unge danske mand.

Alle spor peger i samme retning: Thorkild er ikke alene på øen. Men er hans oplevelser virkelighed, eller er det hallucinationer fra de stærke smertestillende piller han spiser?

Bedømmelsen

Jeg vil savne dig i morgen er en imponerende og fængslende debut. Man skal have et åbent sind når man kaster sig over læsningen, for Jeg vil savne dig i morgen inddrager en del overnaturlige elementer i handlingen. Dette kan få nogle læsere til at falde fra, og der var da også enkelte episoder hvor det tog lidt overhånd. Det er dog også medvirkende til at skabe en helt speciel stemning, der også hæves af beskrivelserne af den barske natur.

Plottet er simpelt bygget op, og her er ikke tale om hæsblæsende action. I stedet udsættes læseren for talentfulde og fængende beskrivelser af havets farlige magt og de farer der findes i bunden af den menneskelige psyke. Der er et rigtigt godt flow i bogen, der bl.a. drives af de korte kapitler.

At fortællingen sker i jeg-person fungerer rigtigt godt. Heine Bakkeid udnytter alle formens fordele og efterlader læseren med et rigtigt godt indblik i Thorkilds indre dæmoner, og hvordan de langsomt dræner ham for liv.

Jeg har altid fundet det fascinerende, når en historie involverer et lille lukket samfund der rystes af en udefrakommende. Den måde samfundet lukker sig om sig selv og deres hemmeligheder – hemmeligheder, der ofte går flere generationer tilbage. Og at følge hvordan hele samfundets struktur nedbrydes, når den udefrakommende begynder at bryde murene ned.

Et velskrevet psykologisk drama, der med inddragelse af lokal overtro, overnaturlige elementer og naturens barske rasen vil holde de fleste læsere fanget fra start til slut.

Thorkild

Forfatter: Heine Bakkeid

Udgivet: 2019
Sidetal: 335

Leave a Reply