HomeBoganmeldelser Livstråden af Nikki Erlick

Livstråden af Nikki Erlick

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Velsignelse eller forbandelse

Livstråden er skrevet af Nikki Erlick og er hendes imponerende debut.

Forlagets beskrivelse:

Ville du åbne æsken, der afslører, hvor lang tid du har tilbage at leve i?  På en forårsdag modtager alle mennesker i hele verden en lille æske med samme inskription. Den eneste forskel på æskerne er indholdet, hvor en tynd tråd angiver længden på modtagerens liv.

Fortalt gennem flere perspektiver møder vi doktoren, der ikke kan redde sig selv, et par, som må redefinere deres tid sammen, og en politiker, som forsøger at navigere i en turbulent virkelighed.

Bedømmelsen:

Livstråden er en virkeligt imponerende debut! Bogen byder på alt fra lykke til sorg, fra tragedie til gode budskaber om fordomme og retfærdighed. Nikki Erlick udforsker vores menneskelige besættelse af levetid – kvantitet og kvalitet. For hvad sker der egentligt, hvis vi alle pludseligt ved, hvor længe vi har tilbage at leve? Vil vi holde samme, eller vil det tværtimod skille os ad?

Præmissen er fantastisk udtænkt: Hvad sker der med mennesker, hvis alle pludseligt ved, hvor længe de har tilbage at leve. Resultatet af æskernes indhold, resulterer i kaotiske og traumatiske forandringer. Nogle vælger at bruge deres nye viden godt, mens andre kun tænker personlige fordele.

Mennesker med korte tråde befinder sig pludselig i en verden, hvor diskrimination og frygt adskiller dem fra samfundet. De mister job, sygesikring, retten til ordentlig hospitalsbehandling og fravælges i kommende forhold. Forestil jer, hvordan denne verden ville have udviklet sig, hvis vi havde fravalgt tidligere tiders store ”influencers”, fordi de havde en kort tråd. Hvordan ville det have indvirket på politik, kunst, holdninger.

Selvom det umiddelbart kan lyde som en ret deprimerende historie, så er det langt fra det. Bogen behandler et tungt emne med en evig optimisme, der er virkeligt tiltalende. Du kommer til at tænke over dine prioriteter i livet, og hvad der egentligt er vigtigt for dig. Hvad er dine håb og drømme?

Bogen er i høj grad karakterdrevet, og det er præcis det, der hæver dens niveau. Vi introduceres for forskellige fascinerende karakterer, og hvordan de håndterer deres nye viden er essensen af historien. Skepsis, sorg, tristhed og afmagt – men også glæde, kærlighed og empati. Man kan ikke undlade at blive trukket ind i historien og føle med hver enkelt karakter.

Livstråden er en unik og velskrevet historie, der helt sikkert vil efterlade alle læsere med ønske om refleksion over deres eget liv.

Livstråden

Forfatter: Nikki Erlick

Oversætter: Camilla Engkjær Laursen
Udgivet: 2022
Forlag: Falco
Sidetal: 432

Leave a Reply