HomeUncategorized Nathold af Michael Connelly

Nathold af Michael Connelly

Posted in : Uncategorized on by : Lotte Tags: , , , ,

Michael Connelly introducerer Renée Ballard

Michael Connelly er en erfaren forfatter, der nok mest er kendt for sin glimrende serie om Harry Bosch. Nu introducerer han dog en helt ny hovedperson i hans nyeste serie: nemlig den unge kriminalassistent Renée Ballard.

Handlingen

Når man vælger at anklage sin overordnede for seksuelt overgreb, så bør man først sikre at man har den nødvendige opbakning – ellers kan det få store konsekvenser. Og det har Renée Ballard så rigeligt mærket, for ikke nok med at den manglende rygdækning kostede hende venskabet til sin tidligere makker, men hun blev også permanent flyttet til “hundevagten” (23.00 – 07.00).

Og netop en af disse vagter indleder bogen Nathold. Indbrud og misbrug af kreditkort, at brutalt overfald på den transseksuelle Ramona og et skyderi på den lokale klub The Dancers. Sidstnævnte ender med at koste fem mennesker livet, men natholdet skal kun tage sig af den indledende efterforskning. Derefter skal alle sager efter reglerne overgives til de respektive afdelinger – men der er noget der holder Renée Ballard tilbage.

Overfaldet på Ramona har bidt sig fast, og den direkte ordre om at holde snotten væk fra skyderiet på natklubben giver hende bare mere blod på tanden. For hvad var det egentlig at hendes tidligere makker forsøgte at skjule på gerningsstedet? Men det går hurtigt op for Ballard, at hun ved at blande sig sætter både sin karriere og sit liv på spil.

Ballard

Bedømmelsen

Jeg har fuldt forståelse for, at det er nødvendigt for Michael Connelly at køre en efterfølger for Harry Bosch i stilling, men Nathold efterlod mig ikke overbevist om Renée Ballards kvaliteter. Renée var en fascinerende karakter, der indeholder tydeligt flere facetter end det afdækkes i Nathold – til gengæld er der mere en enkelte sammenfald mellem hende og Bosch. Michael Connelly havde den oplagte mulighed for at introducere en mere distinkt karakter, men han valgte desværre ikke at tage den.

Nathold var tydeligt bygget op over samme skabelon som Michaels tidligere bøger, men manglede dog den fremdrift man er kommet til at forvente. Og til tider var den eksisterende fremdrift baseret på endog meget spinkelt grundlag. Hoved plottet var såmænd spændende nok, men det var faktiske mere et af sideplottene der fastholdt min interesse.

Det tæller ned i den samlede bedømmelse, at oversættelsen til dansk til tider bærer præg af noget der kunne tyde på anvendelsen af Google Translate (og et enkelt sted var navnet Bosch endda skrevet i stedet for Ballard). Det er en skam for en bog der fortjener mere. Nathold manglende den nervepirrende spænding jeg er kommet til at forvente af Michael Connellys bøger. Til tider tog jeg mig selv i at bladre frem i søgningen efter den virkelige action. Bogen lagde tydeligt på til at en efterfølger vil blive knyttet mere direkte til Harry Bosch universet, og det åbner jo for nogle interessante muligheder. Det bliver spændende at se, om Michael Connelly så forstår at udnytte de muligheder til fulde.

Ballard

Forfatter: Michael Connelly

Udgivet: 2018
Forlag: Klim
Sidetal: 350

Leave a Reply