HomeBoganmeldelser Tripel salto af Michael Clasen

Tripel salto af Michael Clasen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Begærets mange ansigter

Tripel Salto er skrevet med fokus på begær, der er en af de klassiske syv dødssynder. Og netop dødssynderne danner fokus for Michael Clasens medrivende krimiserie om den tidligere frømand Daniel Dreyer.

Tidligere har Michael i serien udgivet Grådighedens pris og Gourmand.

Handlingen

Sakura Toft tager på en lang rejse, da hun skal fra Tokyo til den danske købstad Haubjerg. Her skal den dansk-japanske elitegymnast begynde i 1. G på Haubjerg Sports College, mens hendes forældre er udstationerede i Bueno Aires. I Haubjerg vil Sakura sætte alt ind på hendes livs præstation: Em tripel salto.

Poul, Maj og Anita er også på en lang rejse. Poul og Anita er blevet godkendt til at adoptere en lille dreng fra Thailand, og Anita er med på turen for at lave et dokumentarprogram for RegionalTV.

Daniel Dreyer har ingen faste opgaver på programmet p.t., men forsøger at få hverdagen til at fungere med Anitas søn Lucas. Lucas er midt i den første forelskelse, og det kan godt sætte gang i mange tanker. Men en dag kontaktes Daniel af naboen, krimiforfatteren Julius. Og han har en lille sag, som han gerne vil have Daniels hjælp til.

Skjult i mærket kappe cykler en mand rundt i Haubjerg. Han er på jagt efter tilfredsstillelse, efter billeder, efter udækkede vinduer. Og nu har han så fanget Julius’ nevø i en lidt prekær situation. Daniel påtager sig modvilligt sagen, men ved ikke at han dermed vikles ind i en mordsag – Sakura bliver nemlig fundet død.

Hvem kan have myrdet den unge pige med den lovende idrætskarriere:

– Venindens far, Flemming, der viste en mere end normal interesse for Sakua?

– Skolelæreren Rolf, hvis valg af tekster til klassen ofte havde et erotisk præg?

– Den tidligere straffede fysioterapeut xx, der måske var kommet for tæt på?

– Den unge Morten, hvis følelser for Sakura var altopslugende?

Det er nu op til Daniel af forsøge at manøvrere begærets mange ansigter.

Bedømmelsen

Med Tripel salto har Michael Clasen formået at skildre begæret mange ansigter, fra det helt uskyldige til det altfortærende. Og han har formået at gøre det i et flydende og letlæseligt sprog.

Miljøbeskrivelserne fungerer, og specielt Sakuras møde med den lidt mærkelige danske kultur er godt beskrevet. Jeg manglende dog en smule af den samfundskritik jeg har fundet i Michaels tidligere bøger. Til gengæld har Michael lade mere af bogen være op til læserne og deres refleksion over begærets indflydelse på vores hverdag.

Michael sætter endnu en gang godt fokus på en af de udvalgte synder, og hvordan de påvirker samfundet på godt og ondt. Og han pakker det hele ind i en medrivende krimihistorie, der nok skal fastholde læserne.

Forfatter: Michael Clasen

Udgivet: 2019
Forlag:  BoD
Sidetal: 376

Leave a Reply